En Sıcak Konular

Bahreyn ve Umman için yardım fonu planlanıyor

5 Mart 2011 15:07 tsi
Bahreyn ve Umman için yardım fonu planlanıyor Petrol üreticisi Körfez Arap ülkeleri hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı Bahreyn ve Umman'a yardım için bir fon oluşturulmasını tartışıyor.

Bahreyn hükümetinden bir yetkili, bir yardım fonu oluşturulması için görüşmelerin yürütüldüğünü söyledi. Yetkili, yardım fonunun büyüklüğünün ne olacağı ve diğer ayrıntılar konusunda bilgi vermedi.

Kuveyt'te yayımlanan El Kabas gazetesi de altı üyeli Körfez İşbirliği Konseyinin (GCC) Bahreyn ve Umman için yardım paketleri üzerinde çalışıldığını yazdı.

Umman Maliye Bakanlığından bir yetkili ise bu tür planın varlığını ya da planın GCC Maliye Bakanlarının bugün Suudi Arabistan'da yapacağı toplantıda tartışılacağını yalanladı. Yetkili, ''Herhangi bir toplantı ya da GCC'nin protestolara çözüm bulmak için bazı Körfez Bölgesi ülkelerine finansal yardımdan bulunacağından haberimiz yok'' dedi.

GCC'den de bir yetkili Bahreyn ve Umman'a yardım konusunda görüşme olacağından haberdar olmadığını belirterek, ''GCC'nin gündeminde yardım yok. Ancak bir fonun olması eski bir fikir, yeni değil. Bahreyn geçmişte bir kalkınma ve istikrar fonu oluşturulmasını önermişti. Bu fon bir bütün olarak Körfez içindi, sadece bir öneriydi'' diye konuştu.

Kuzey Afrika'da Tunus'ta başlayıp daha sonra Mısır ve Libya'ya sıçrayan ardından Ortadoğu'da Bahreyn, Umman ve Yemen'i etkileyen halk ayaklanmalarının yarattığı kaygı üzerine petrol zengini Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yoksul vatandaşlarının hayat standartlarını yükseltmek adına milyarlarca dolarlık harcama planı oluşturmuştu.

Kuveyt, Bahreyn ve Umman yeni fonları, bağışları ve sosyal yardımları devreye sokmuş ya da yeni istihdam olanakları yaratmayı ve ücretleri artırmayı taahhüdü vermişti.

A.A.



Bu haber 1,057 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,901 µs