En Sıcak Konular

Şener ve Şık, mahkemeye sevk edildi

5 Mart 2011 15:06 tsi
Şener ve Şık, mahkemeye sevk edildi Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Nedim Şener ve Ahmet Şık "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında Perşembe günü gözaltına alınan Gazeteci Yazar Nedim Şener ve gazeteci Ahmet Şık tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiler. Yazar İklim Bayraktar ve polis memuru Aydın Bıyıklı isi serbest bırakıldı.

Nedim Şener ve Ahmet Şık bugün saat 15.45’de Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. İlk olarak Nedim Şener’in ifadesi alındı.

NEDİM ŞENER YAKLAŞIK 5 SAAT SÜRDÜ

Şener, saat 16.00’da Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e ifade vermeye başladı. Gazeteci Şener’in ifadesi yaklaşık 5 saat sürdü. Şener’in ardından gazeteci Ahmet Şık ifade vermeye başladı. Şık’ın ifadesini de savcı Öz aldı. Yaklaşık 1.5 saat süren ifade işleminin ardından Şener ve Şık, “Ergenekon terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla" mahkemeye sevk edildi. İki gazeteci İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

"KİTABIMIN ORADA NASIL ÇIKTIĞINI BİLMİYORUM"

Öte yandan sorgusu tamamlanan Ahmet Şık'a yayınlanmamış kitabı ile ilgili sorular soruldu. Kitabının odatv’nin bilgisayarlarından çıkması ile ilgili “Kitabınız neden oradaydı?" sorusu yöneltilen Ahmet Şık’ın, “Kitabımın orada nasıl bulunduğundan haberim yok. Ben kitabımı sadece avukatlarıma, yayınevine ve birkaç dostuma vermiştim. Kitabımın oraya nasıl gittiğini aydınlatacak olan sizsiniz. Ben bilmiyorum" dediği öğrenildi.

"ULUSAL MEDYA 2010 ADLI BELGEDEN HABERİM YOK"

Odatv’nin bilgisayarlarından çıktığı iddia edilen ve medyadaki yapılanmaya dair bilgilerin olduğu "Ulusal Medya 2010" adlı belgede Ahmet Şık’a soruldu. "Medyadaki yeni yapılanmada görev alacak mıydınız?" sorusuna Ahmet Şık, "Bu belgeden haberim yok" yanıtını verdiği belirtildi.

Yine odatv’den çıktığı öne sürülen “Şık- Sabri Kitap" başlıklı belgede yer alan “Sabri'nin kitap konusunda çekincesi var; ikna etmeye çalışalım. Kitap seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık konusunda görüşsün. Kitaba çalışırken cesur olun. Nedim'i kutlarım, Ahmet'i çalıştırsınö ifadeleri de Şık’a soruldu. Şık, bu belgeden de haberi olmadığını söyledi.

YALÇIN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Gazeteci Soner Yalçın’ı tanıyıp tanımadığı da sorulan Ahmet Şık, Yalçın ile yaklaşık 5 sene önce bir telefon görüşmesini yaptığını, kendisi hakkında olumsuz haber yapan Yalçın ile tartıştığını söylediği öğrenildi.

BAYRAKTAR İLE BIYIKLI SERBEST

Savcılık sorguları öğlen saatlerinde biten Oda TV muhabiri İklim Bayraktar ve polis memuru Aydın Bıyıklı da kararın açıklanması için uzun süre bekledi. Bayraktar ile Bıyıklı savcılık sorgularının ardından serbest bıraktı.

BIYIKLI: ADALETE GÜVENİYORDUK

Serbest bırakıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın Bıyıklı, "Adalete güveniyorduk. Adalet yerine geldi. Adaletin yerine geleceğine, adaletin tecelli edeceğine inanıyorduk." diye konuştu.

BAYRAKTAR: ADALET YERİNİ BULDU

Oda TV çalışanı İklim Bayraktar ise,"Hiçbir şey söylemeyeceğim. Adalet yerini buldu. Oğlumu ve eşimi çok özledim. Onları üzdüğüm için çok üzgünüm. Oğluma sizin aracılığınızla, onu çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Onu çok ağlayarak bıraktım. Ailemi üzdüğüm için çok üzgünüm, istemeden ve elimde olmayan sebeplerden dolayı." dedi.

BAYKAL’A ŞANTAJ İDDİALARI

İklim Bayraktar, “Deniz Baykal’a şantaj iddialarına" yönelik soruya, "Öyle bir şey yok arkadaşlar. İnanın yok. Şantaj diye bir şey yok. Ne münasebet ya. Savcı bey ne sorması gerekiyorsa, onları sordu. Bütün cevaplarımı verdim." diye yanıt verdi.

Hürriyet



Bu haber 1,097 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs