En Sıcak Konular

Türkmenistan'ndan Rus şirketine yalanlama

5 Mart 2011 12:10 tsi
Türkmenistan, Rusya'nın MTC şirketinin bazı yabancı şirketlere mektup göndererek, Türkmen pazarının çekiciliğini düşünmeleri gerektiği konusunda çıkan haberleri yalanladı.

Rus GSM operatörünün, Türkmenistan'ın Singapur'da düzenlediği petrolgaz konferansına katılan yabancı şirketlere bu ülkenin güvenilir olup olmadığını önceden düşünmeleri konusunda bir mektup gönderdiği kaydedildi.

Bu vesileyle Türkmen Dışişleri Bakanlığı sözkonusu konuda bazı Rus basın yayın organlarında çıkan haberleri "apaçık yalan" olarak nitelendirdi. Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı açıklamada, Rus şirketinin Türkmenistan'daki faaliyetlerine açıklık getirildi.

Açıklamada; "Geçen yıl Aralık ayında 5 yıllık sözleşme süresi dolduğu için Rus MTC şirketinin faaliyetleri durduruldu. Şirket faaliyet döneminde iletişim hizmeti vererek, gereksiz yere şişirilmiş tarifeler uyguladı. Aynı zamanda, büyük kar elde ederek, Türkmen tarafına da az miktarını verdi. Bu durum, açıkça anormal. Sözleşme süresinin bitmesiyle faaliyetleri durduruldu. Türkmen tarafı şirketin Türkmenistan'daki mülkiyetini de satın almak için görüşmelerde bulunmayı teklif etti. Böylece, bütün bu işlemlerde kural ve kanun dışına çıkılmadı." diye ifadeler yer aldı.

Açıklamada, Rus şirketinin böyle bir eylemde bulunmasına anlam veremediklerini ve çok sayıdaki yabancı şirketlerin Türkmenistan ile uzun vadeli işbirliği ilişkilerini devam ettirdikleri belirtildi.

Ayrıca, Türkmenistan'ın yatırım ortamını hakkında da bilgi verilerek, bugünkü günde Türkmen pazarında bin 677 yabancı şirketin başarılı bir biçimde faaliyet gösterdiği ve 45,7 milyar dolar değerinde 2 bin 362 yatırım projesinin hayata geçirildiği bildirildi.



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,779 µs