En Sıcak Konular

Öcalan'dan üç isme tehdit

5 Mart 2011 11:39 tsi
Öcalan'dan üç isme tehdit Öcalan, Kürt sorunu konusunda silahsız çözümden yana olan Kürt aydınları ve sanatçıları tehditvari bir açıklamayla uyardı

Abdullah Öcalan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ensarioğlu, Kürt sanatçı Şivan Perwer ve sürgündeki Kürt aydın Kemal Burkay'ı tehdit etti.

Abdullah Öcalan yaptığı son açıklamada "Galip Ensarioğlu gibiler Demokratik Toplum Kongresi bünyesinde çözüm için çaba göstermelidir. Çünkü çözümden en çok onların yararı var. Çözüm değil de şiddet baş gösterirse ilk önce ve en fazla zarar görecek onlar olur. Yanlış anlaşılmasın bunları bir tehdit olarak söylemiyorum, bu bir tehdit değildir. Bu böyle bilinmelidir. Herkes pozisyonunu buna göre almalıdır" dedi.

HALK NEZDİNDE KIYMETLERİ KALMAZ

Öcalan, Kürt aydınları Kemal Burkay ve Şivan Perwer'inAK Partiile görüşmesinden rahatsızlık duyduğunu da belirtti. Öcalan, şöyle konuştu: "AKP bunları Türkiye'ye getirerek bunlar üzerinden rant sağlamaya çalışıyor. Askere karşı 'ben bunları kendime bağlıyorum, özgür Kürt'ü tasfiye ediyorum' görüntüsü vermeye çalışıyor. Şimdi bu Kemal Burkay'ın, Şivan'ın bir kitlesi mi var? Şivan Perwer'e söylüyorum, gelsin demokratik çözüm sürecinde yer alsın, kendisini kullandırtmasın. Şayet AKPile hareket edeceklerse onların halk nezdinde beş paralık kıymeti kalmaz."

NE DEMİŞLERDİ?

Ensarioğlu, Burkay ve Perwer'i Öcalan'ın son açıklamalarının hedefi haline getiren gelişmeler şöyle:

■ Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu: Kürt sorununun silahla çözülemeyeceğini vurgulayan bir aydın. Şiddetin çözüm olmadığını ve siyaset ile sorunların üstesinden gelineceğini her fırsatta belirten Ensarioğlu, "Kürtler bölünme istemiyor" sözüyle de Kürtler'in temsilcisi olduğunu iddia eden BDP'nin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından eleştirilmişti. Ensarioğlu, önümüzde önemli bir seçim ve bir barış ortamı olduğunu söylemiş "Bir tek damla kanın dahi akmaması gerekiyor" demişti.

■ Kürt şarkıcı Şivan Perwer: Geçtiğimiz günlerde PKK'ya karşı yaptığı çıkış ile gündeme geldi. 1976'dan beri Almanya'da yaşayan Perwer Kürt açılımına destek verdiğini ve Türkiye'ye dönmek istediğini açıkladığı için terör örgütünün tehditlerine maruz kaldı. Perwer, kendisi için kullanılan hain', 'ajan' ve 'iş birlikçi' söylemlerine ateş püskürmüş ve "Eğer bir ihanetten söz edilecekse, asıl hain sizlersiniz" şeklinde sert çıkmıştı.

■ Kürdistan Sosyalist Partisi'nin (PSK) Kurucusu Kemal Burkay: 12 Eylülde yurtdışına kaçmak zorunda kalmıştı. Burkay, Türkiye'nin eskisi gibi olmadığını belirterek seçimlerin ardından Türkiye'ye döneceğini söylemişti. TRT Şeşe konuşan Burkay, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'm kendisini aradığını ve Türkiye'ye dönmesinde herhangi bir sakıncanın olmadığını söylediğini ifade etmişti. Burkay, kendisi gibi dönmeyi bekleyen çok sayıda kişi olduğunu aktarmıştı.

"BİLDİRİYE İMZA ATMADIK"

Diyarbakır'da dün yapılan ve 'PKK'ya değil, hükümete çağrı'yı içeren ortak basın açıklamasında bazı sivil toplum kuruluşlarının haberi olmadan isimlerinin yazıldığı ortaya çıktı. BDP'ye yakın STK'ların yaptığı açıklamaya imza attığı belirtilen bazı STK'lar yaşananlara tepki gösterdi.

"TOPLANTIYA KATILMADIK"

Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Kaçar, 146 STK adına kamuoyuna sunulmak üzere yapılan bildiride kurumlarının isminin de yer aldığını belirterek, "Diyarbakır-Gazeteciler Cemiyeti'nin isminde destek verenler STK'lar arasında yer almaktadır. Böyle bir toplantıya yönetim kurulumuzdan hiç kimse katılmadığı gibi bildiriye imza atmadık" dedi. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ise "Daha önce hükümet ve PKK'ya yapılan çağrılarda her zaman destek verdim, ancak katılmadığım bir toplantıda görüşüm alınmadan başkanı olduğum kurumun imzasının yer alması nedeniyle üzüntü duydum" diye konuştu.

Bugün



Bu haber 1,780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,787 µs