En Sıcak Konular

Zeybek: Kimsenin dokunulmazlığı olmamalı

4 Mart 2011 19:04 tsi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ergenekon gözaltılarıyla ilgili olarak, "İnsanlar başka sıfatlarıyla suç işlemişse, başbakanlar, milletvekilleri olmak üzere, kimsenin dokunulmazlığı olmamalı. Kürsü dokunulmazlığı hariç, dokunulmazlı

Namık Kemal Zeybek, 13 Mart'ta Belediye Meclis üyeliği seçimlerinin yapılacağı Geyve ilçesine bağlı Alifuatpaşa beldesinde seçim bürosunun açılışını yaptı.

İlk olarak Ali Fuat Cebesoy'un kabrini ziyaret eden Zeybek, daha sonra belediye önünde halka hitap etti. 12 Haziran seçimlerindeki ittifak çalışmalarıyla ilgili Saadet Partisi ve Türkiye Partisi ile görüşmelerin olduğunu anlatan Zeybek, kendi çatıları altında olmak kaydıyla ittifak konularındaki talepleri arkadaşlarının görüştüğünü vurguladı.

"Yanımıza kimi almak istersek onu alacağız ve koalisyonu biz kuracağız" diyen Zeybek, şunları söyledi: "Bugünün şartlarına göre kim Meclis'e girmişse el birliğiyle temel mesele çevresinde koalisyon da yapabiliriz. Görüşmelerimiz var. Şu anda arkadaşlarımız bize yapılan talebi değerlendiriyorlar. Bizim çatımızda olmak kaydıyla ittifak konularındaki talepleri arkadaşlarımız görüşüyorlar. Saadet Partisi ve Türkiye Partisi ile böyle görüşmeler var. Şu anda iki partiyle görüşme halinde arkadaşlarımız. İnşallah bu topluluğun tek başına iktidara gelmesini sağlayabilirsek o zaman koalisyon da hazırdır demektir. Solla ittifak yapmayı düşünmüyoruz. Biz sağcıyız."

"TEREDDÜDÜ OLAN VARSA İKİ REKAT NAMAZ KILSIN"

Demokrat Parti'nin daha önce kurulan Demokrat Parti ile aynı ruhu taşıdığını kaydeden Zeybek, içinde Menderes'in ruhunu hissettiğini dile getirerek vatandaşlardan Menderes'e verdikleri yetkiyi kendisi için de vermelerini istedi.

Demokrat Parti'nin büyük hizmet yaptığını, Türkiye'yi birbirine bağladığını kaydeden Zeybek, "O sayede ürünler değer kazandı, o sayede biz iktisaden bütünleştik ve ekonomik olarak da bir millet olduk. Bir dönemdi o. O dönemin büyük adı Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun Adnan Menderes imanlı bir insandı. İdam edildiği zaman da söylediği son sözler bunlardı. 'Ebediyete doğru gitmek üzere olduğum şu anda milletime ve devletime ebedi saadetler dilerim'. Söylediği bu sözlerdi. Ben içimde Menderes'in ruhunu hissediyorum. O'nun mücadele azmini, hizmet aşkını hissediyorum ve huzurunuzda ona verdiğiniz yetkileri istiyorum. O'na yüzde 50'den fazla yetki verdiniz, O da bunun hakkını verdi. Şimdi bu hak benimdir ve bu hakkımı sizden istiyorum." dedi.

Halkın vicdanına hitap ettiklerini söyleyen Zeybek, tereddüdü olanlardan iki rekat namaz kılmalarını istedi. Zeybek, şöyle devam etti: "Tereddüdü olan varsa bu gece iki rekat namaz kılsın. Bilmeyenler olabilir, iki rekatta da İhlas Suresi'ni okusun ve desin ki, 'Demokrat Parti'ye, Namık Kemal Zeybek'e oy vermek hayırlı mı, değil mi? Yarabbi bana göster' desin. Cevabı alsın da öyle oy versin. Tereddüdü olan varsa... Bakınız neler söyledim size, beni söylettiniz sonunda. Oylarınızı sizin için istiyoruz, iktidarımız size lazım onlar için istiyoruz."

"KİMSENİN DOKUNULMAZLIĞI OLMAMALI"

Zeybek, Ergenekon operasyonları kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak; "Niye gözaltına alındıklarını bilemiyorum. İnsanların düşünce özgürlüklerinden, düşüncelerini açıklama özgürlüklerinden ötürü, inançlarını yaşama özgürlüklerinden ötürü takibata uğramalarına karşıyız, biz demokratız. İnsanlar başka sıfatlarıyla suç işlemişse, kimsenin, başbakanlar, milletvekilleri olmak üzere, kimsenin dokunulmazlığı olmamalı. Kürsü dokunulmazlığı hariç, dokunulmazlığa karşıyız. Suç işleyen insan padişah da olsa yargılanmalıdır. İnsanların haber alma, yaymaları çok önemli bir insan hakkıdır, haklarını kullanmalarından ötürü tutuklanmaları demokrasiyle bağdaşmaz." ifadelerini kullandı.

cihan

 



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs