En Sıcak Konular

Müsiad: Orası Güneydoğu'nun dünyaya açılan kapısı

4 Mart 2011 16:34 tsi
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Mersin'i Güneydoğu Anadolu'nun, Avrupa'ya ve dünyaya açılan kapısı olarak gördüklerini söyledi.

Müsiad Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Genel İdare Kurulu toplantısı için geldiği Mersin'de Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Vardan yaptığı konuşmada, Mersin'in, Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisi olduğunu vurguladı. Güneydoğu'ya en yakın limanın Mersin'de olduğunu belirten Vardar, "Bu nedenle en önemli mal ihracatı ve ithalatı buradan gerçekleştiriliyor. Rakamlar da zaten bunu gösteriyor. Biz her iki ayda, bir ilimizde Genel İdare Kurulu toplantıları yapmaktayız. Bu toplantılardan birisini de bugün burada başlatacağız. Bu toplantılarımıza, 32 şubemizden başkanlarımız, başkan yardımcılarımız, ilgili sektör kurulları başkanlarımız katılacaklar" dedi.

Ulaştırmanın Mersin için çok daha önemli olduğunu ifade eden Vardan, yeni yapılacak havalimanının, bölgeye önemli bir can katacağını kaydetti. Yaptıkları her idari genel kurulda genel olarak bir konuyu tespit edip o konu üzerinde rapor hazırladıklarını anlatan Vardan, bu raporları ilgili makamlara, bakanlıklara verdiklerini belirtti. Vardan, "Ulaştırma önemli, Mersin için çok daha önemli. Bu noktada yeni yapılacak hava limanı, bölgeye önemli bir can katacaktır. Türkiye'de yaklaşık 9 yılda yapılmış 13 bin kilometreyi bulan yolların birisi de Anamur tarafında yapılıyor. Bu yapılacak çalışmalar bölgenin canlanması açısından çok önemli. Burada Antalya ile ilgili coğrafi nedenlerden dolayı zorluklar vardı ancak, son zamanlarda bu da aşıldı. Bu gelişmeleri sevinerek takip ediyoruz. 13 bin kilometre yol 80 yıldır yapılan yolun iki katı kadar bir rakamı ifade ediyor ve bunu yapmak çok da kolay bir iş değil." dedi. Mersin'de çok güzel buluşmalar yaşandığına dikkat çeken Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise MÜSİAD'ın kuruluşundan bu zamana kadar katkılarını, çabalarını sadece ekonomik alanda değil toplumsal ve sosyal alanda ortaya koyduğu çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi. 2010 yılı sonu itibariyle vergi tahsilâtında Türkiye'nin 6. büyük ekonomik şehri olduğunu belirten Güzeloğlu, Mersin'in 16 milyar dolara yaklaşan dış ticareti ile Türkiye'nin en önemli dış ticaret ve liman şehri olduğunu kaydetti.

cha



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs