En Sıcak Konular

Meclis'te Ergenekon tartışması

3 Mart 2011 14:05 tsi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ergenekon davası kapsamında bugün yapılan operasyonlar nedeniyle muhalefet ve iktidar milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın başkanlığında 19 maddelik 'Mini Torba' yasa olarak adlandırılan düzenlemeler için toplandı. Pakette, özel güvenlik şirketleri ve Tahkim Kurulu başta olmak üzere bazı alanlarda yeni düzenlemeler getiriyor.

Komisyon Başkanı Açıkalın, ilk olarak teklif hakkında bilgi vermek üzere toplantıya katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na söz verdi. Eroğlu'nun mikrofonu çalışmayınca CHP'li komisyon üyeleri, bu sabaha karşı başlatılan Ergenekon operasyonunu gündeme getirerek, "Gazetecileri susturuyorsunuz, bakın sizin de sesiniz kesiliyor." şeklinde göndermede bulundu. Bunun üzerine Eroğlu, yer değiştirerek teklifle ilgili sunumunu gerçekleştirdi ancak tartışmalar devam etti. CHP İstanbul Milletvekili Özyürek, bu sabah 11 gazetecinin içeri alındığı böyle bir günde bu konuları konuşmanın abes olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu ise konunun yargının takdirinde olduğunu ve herkesin bilmesi gerektiğini anlattı. CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ise "Gün gelir bu hesaplar döner." diye cevap verdi. Bunun üzerine AK Partili komisyon üyelerinin itirazlarına rağmen CHP'li Özyürek, Ergenekon operasyonuyla ilgili eleştirilerini sürdürdü ve operasyonun, iktidarın doğrudan seçime yönelik sindirme girişimi olduğunu iddia etti. İktidarın bütün gazetecileri susturduğunu ileri süren Özyürek, "Daha önce cezaevinde 53 gazeteci vardı. Bunlara 11 gazeteci daha eklendi. 65 gazeteci içerideyken basın özgürlüğünden bahsedilemez. Bunu şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, "Hükümet olarak biz almıyoruz, alan yargıdır." diye karşılık verirken, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da komisyonu izleyen gazetecilere, "Sıranın kime geleceği belli olmaz. Sabah evden çıkarken vedalaşın, akşama dönemeyebilirsiniz." dedi.

Yaşanan tartışmalar üzerine Başkan Açıkalın, komisyon toplantısına ara verdi. Buna rağmen tartışmalar bir süre daha devam etti. BDP'li Hasip Kaplan, tutuklamaların siyasi olduğunu, Ergenekon'da olduğu gibi KCK tutuklamalarını da bu çerçevede değerlendirdiklerini ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,278 µs