En Sıcak Konular

İngiltere'de Kılıçdaroğlu'na bir haller oldu

3 Mart 2011 10:51 tsi
İngiltere'de Kılıçdaroğlu'na bir haller oldu Önce NATO'ya göz kırptı. Şimdi de..."CHP iktidar olsaydı ne olurdu? Biz Mavi Marmara gibi bir geminin Türk kara sularından dışarıya çıkmasına izin vermezdik. İsrailile ilişkilerin bozulmasını istemezdik."

'CHP iktidarda olsa İsrail'le ....'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'deki 4 günlük temaslarını tamamlayarak dün akşam yurda döndü.

Ancak öncesinde çeşitli programları vardı. İngiliz Kraliyet Enstitüsü, Chatham House adlı düşünce kuruluşunda konuşan Kılıçdaroğlu, sonrasında katılımcıların sorularını cevapladı.Gazzesorunu ve İsrail-Filistin anlaşmazlığı konusundaki görüşünün sorulması üzerine, "Gazze konusunda, İsrail'le bizim Mavi Marmara sorunumuz çıktı." dedi. Bu olayda 9 kişinin öldürülmesinin "doğru bir olay olmadığını" ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu, bizim kamuoyumuzda bütün siyasal partilerin ortak tepki vermesine yol açtı ama CHP iktidar olsaydı ne olurdu? Biz Mavi Marmara gibi bir geminin Türk kara sularından dışarıya çıkmasına izin vermezdik. İsrailile ilişkilerin bozulmasını istemezdik."

İsrail ile ilişkilerin kesilmesinin "doğru bir uygulama olmadığını" kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Hem 'sıfır sorun' diyeceksiniz, hem yeni sorun alanları yaratacaksınız; bu, kendi içinde ciddi bir çelişki.'' yorumunu yaptı. Bu ülkeyle ilişkilerin sağlıklı bir zemine oturmasını istediklerini kaydederek, "Umuyoruz, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler eskiden olduğu gibi sağlıklı bir zemine oturmuş olsun." temennisinde bulundu.

CHP lideri, konuşmasında, Türki-ye'deki reformlara destek veren AB'ye de eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, "Yargı bağımsızlığı, anayasadareferandumdeğişikliğiyle elimizin altından kayıp giderken, AB buna 'reform' dedi, Anayasa'da son yapılan referandum değişikliklerine AB 'reform' dedi; hangi reform?" diye sordu. AB'yeKıbrıskonusunda da eleştiriler yönelterek, "Türk tarafı çözüm konusunda her şeyi yaptı. Kıbrıs sorunu çözülmeden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni AB'ye almak ve üstüne üstlük Kıbrıs konusunu Türkiye'nin üyeliğiyle irtibatlandırmak belki de AB siyasetçileri tarafından yapılan en büyük hata olmuştur." değerlendirmesini yaptı.

AA



Bu haber 1,481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs