En Sıcak Konular

Ergenekon'da son dalga

3 Mart 2011 08:16 tsi
Ergenekon'da son dalga ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin evlerinde arama yapılırken bazı isimler gözaltına alındı

İşte dakika dakika gün boyu yaşananlar...

19:25 - Erdoğan: Sürece müdahelemiz söz konusu olamaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gerçekleşen gözaltılarla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Bugünkü gözaltı olayı her zaman söylediğimiz gibi, bunlar bizim talimatımızla olan şeyler değil. Bu savcılığın talebi üzere güvenlik teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın o verilen talimatı yerine getirmesi olayıdır. Burada, şüphesiz ki savcılık herhalde bazı bilgilerden, bazı belgelerden hareketle böyle bir adımı atıyor'' dedi.

18:22 - Temren Küçük'ün evindeki arama sona erdi

Ergenekon Soruşturması kapsamında Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün eski eşi Temren Küçük'ün evinde yapılan aramalar sona erdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Temren Küçük'ün Yüzüncü Yıl Öncü Sitesi'ndeki evinde yaptığı aramalar yaklaşık 8 saat sürdü.

18:01-Bahçeli: Yargının kararına saygı duyulmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon gözaltılarına ilişkin gelişmeleri sabırla takip ettiklerini söyledi.

Bahçeli, parti merkezindeki Siyaset ve Liderlik Okulu programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'daki gözaltılar ve Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu'nun gösterdiği tepkilere değinen Bahçeli, ''Baro, yargının bir değişik uzvudur. Onlar bazı yorumlar getirebilirler. Ama siyasilere düşen görev, yargıyı sonuna kadar sabırla takip etmek olmalıdır. Yargının sonuçlarına da saygı gösterilmelidir." dedi.

17:09 - Yalçın Küçük sağlık kontrolünden geçirildi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yalçın Küçük sağlık kontrolünden geçirildi. Balat'taki evinden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Yalçın Küçük, sağlık kontrolünden geçirildi. Küçük, hastane çıkışı, "Faşistler ülkeyi işgal etti, savaş başladı." dedi. Hastanede işlemleri tamamlanan Küçük, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

16:50 - Yalçın Küçük emniyete götürülüyor

Evinde arama yapılan Yalçın Küçük, gözaltına alınarak emniyete götürülüyor.

15:25 - Nedim Şener Gözaltına alındı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında evinde arama yapılan gazeteci Nedim Şener gözaltına alındı.

14:59 - Doğan Yurdakul İstanbul'a getiriliyor

Gözaltına alınan Doğan Yurdakul, Ankara'dan İstanbul'a getiriliyor

14:12-Oda Tv Ankara temsilcisi gözaltına alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Odatv internet sitesi Ankara temsilcisi Mümtaz İdil'in bulunduğu, ailesine ait Aşağı Ayrancı'daki evde yaptığı aramayı tamamladı.

Evde bulunan bilgisayardaki bilgileri de kopyalayan ekipler, aramanın ardından İdil'i gözaltına alarak Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

14:38- BDP'den aramalara eleştiri

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, Ergenekon davası kapsamında bu sabah yaşanan gözaltıları "Bu bir sindirme hareketidir" şeklinde değerlendirdi.

14:10- CHP'den gözaltlılara eleştiri CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında bazı gazetecilerin gözaltına alınmasının tek amacının ''Hükümeti eleştiren sesleri susturmak'' olduğunu belirterek, ''Şimdi Türkiye'de bir Muaviye dönemi yaratılmak isteniyor'' dedi. Hamzaçebi, Ergenekon soruşturmasının Türkiye'de darbe teşebbüsü olduğu gerekçesiyle başladığını, ancak giderek amacından uzaklaştığını ve ''AKP iktidarına muhalif olanların seslerinin kesildiği, onların susturulduğu'' bir soruşturmaya dönüştüğünü savundu.

13:58-AHMET ŞIK GÖZALTINA ALINDI

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Gazeteci Ahmet Şık sağlık kontrolünden geçirildi.

Beyoğlu'nda evinde sabah saatlerinde arama yapılan Ahmet Şık, gözaltına alındı. Polis aracına bindirilen Şık, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Ahmet Şık, hastanede işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



Bu haber 1,288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs