En Sıcak Konular

Mitingtekilere atanmışlar uyarısı

0 0 0000 00:00 tsi
Mitingtekilere atanmışlar uyarısı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, Türkiye'de siyasete müdahil olmak isteyen kitlelerin, atanmışların esiri olmamasını istedi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, düzenlenen mitinglerle Türkiye'de siyasete müdahil olmak isteyen kitlelerin, atanmışların da esiri olmaması gerektiğini açıkladı. Ergil, dışlanmışlık duygusu ile hareket eden kitlelerin alanları doldurduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ergil, şöyle devam etti:

"Bu enerji bir barajda toplanıp yararlı sonuçlar doğurmazsa etkili olmaz. Eğer seçim sistemi bizi bu duruma getirdiyse oyların yüzde 45'i bir anlam taşımadıysa, üçte bir oy alanlar üçte ikisine sahip olmuşsa, bu sonucu neyin doğurduğuna bakmalıyız. Sadece sonuca bakıp buna hayıflanmamak gerekiyor.

Türkan Hanım diyor ki 'Seçilmişlerin esiri mi olacağız.' Seçilmişlerin esiri çok ağır bir söz. Atanmışların da esiri olmamamız lazım. Yani kurtaracı aramayacağız. Kurtuluşu seçim sistemi içinde bulmak zorundayız. Nedir? Yüzde 5 barajıdır, seçilen insanların temsil edilebilmesidir."

Silahlı Kuvvetler'in çıkışı ve bu çıkışla yelkenlerine rüzgar dolduran siyasi partilerin bu değişikliklerden hiç söz etmediğini ifade eden Prof. Dr. Ergil, "Siyasi partilerimiz rekabete açık değildir. Yeni liderlerin ortaya çıkmasına imkan vermez. Birer küçük prenslikler gibidir. Buradan demokrasi çıkmaz. O zaman seçim kanunu değişecek. Siyasi partiler kanunu değişecek." dedi.

Zaman



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,005 µs