En Sıcak Konular

"Güven ortamını zedelemeyelim!"

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Erdoğan, Genelkurmay'ın gece yarısı açıklamasının hemen ertesinde çekilen Ulusa Sesleniş konuşmasında, yaşanan krizi telaffuz etmeden örtülü yanıtlar verdi.

Erdoğan, bildiride yer alan, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet'in niteliklerinin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir" ifadesine, "Son 4.5 yıllık süre içinde ortaya konan değişim atılımı, bu sarsılmaz iradenin ne kadar güçlü olduğunu bir kere daha dünyaya göstermiştir" sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan, son dakikada değişiklik yapılan konuşma metninde yeni bir gerginliğe yol açacak ifadelerden özellikle kaçındı. Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında şu mesajları verdi:

SARSILMAZ İRADE:

84 yıllık süreçte Türkiye büyümüş, gelişmiş, kalkınmış. Zaman zaman kalkınma mücadelesi kesintiye uğrasa, krizler yaşansa, duraklama dönemlerine girilse de milletimizin varolma iradesi her defasında yeniden ortaya çıkmış ve ülkemiz ayağa kalkarak yeniden hedeflerine doğru yürümeye başlamıştır. Son 4.5 yıllık süre içinde ortaya konan değişim atılımı, bu sarsılmaz iradenin ne kadar güçlü olduğunu bir kere daha dünyaya göstermiştir.

CUMHURİYET İDEALLERİ:

Türkiye'nin, gerçekleştirdiği bu değişim atılımıyla Cumhuriyet ideallerine her zaman olduğundan daha yakındır ve bu yolda her zaman olduğundan daha büyük bir inançla ilerlemektedir. Tarih seyrini iyi anlamak zorundayız. Zor şartlar altında büyük bir var olma mücadelesi vermiş bir millet, pek çok problemle uğraşmak zorunda kalan genç bir devlet.

GENÇLİĞE GÜVENİYORUM:

Her şeyini kaybetmişken, küllerinden adeta yeniden doğan ve bugün bir dünya devi olma yolunda ilerleyen Türkiye, milletimizin azmi, sabrı, kararlılığı ile bu hedeflere rahatlıkla ulaşacaktır. Ben bundan asla şüphe etmiyorum, asla endişe duymuyorum. Çünkü milletime güveniyorum, gençliğimize güveniyorum, Türkiye'mize güveniyorum.

UMUT TACİRLİĞİ YAPMIYORUZ:

 Türkiye, istikrar içinde, güven içinde büyüyor, kalkınıyor. Sizler de gayet iyi biliyorsunuz ki, bizler umut tacirliği yapmıyoruz, popülizme asla meyletmiyoruz, bizim söylediğimiz her hedef gerçekçi bir planlamanın eseridir. Zaten bu yüzden sizlere verdiğimiz sözleri zamanında tutabiliyoruz.

GÜVEN ORTAMINI ZEDELEMEYELİM:

Biz, hiçbir zaman, 'her şeyi çözdük, Türkiye'nin bütün eksiklerini tamamladık' iddiasında olmadık. Kuşkusuz Türkiye, hızla gelişiyor, büyüyor, kalkınıyor. Bu gerçeği dünya ekonomi otoriteleri de sık sık dile getiriyor. Gerçekleştirdiğimiz bu atılım, daha önce hiç tecrübe etmediğimiz ölçüde ileri bir atılımdır, büyük bir sıçramadır. Bu bağlamda, yeter ki istikrar ortamını koruyalım, yeter ki huzur ortamını muhafaza edelim. Yeter ki, çok zor elde ettiğimiz şu güven ortamını zedelemeyelim. Yeter ki, Cumhuriyetimizin kuruluş hedeflerini gerçekleştirmeyi bir görev bilelim.

ARINÇ GİBİ KONUŞTU:

 Erdoğan, konuşmasının sonunda TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın tepki çeken sözlerine benzer ifadeler kullandı: "İnanıyorum ki yarınlar, ülkemiz için bugünlerden çok daha güzel, çok daha parlak olacaktır."
 
Haber7



Bu haber 268 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,261 µs