En Sıcak Konular

"Arınç için söylenenler iftira"

0 0 0000 00:00 tsi
TBMM Başkanı İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde 'ya sen, ya ben, ya da o' şeklinde, 'pazarlık, veto, tehdit' ifade eden söz ve benzer davranışlarda asla bulunmadığını söyledi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde TBMM Başkanı Bülent Arınç hakkında gerçeği yansıtmayan haber ve yorumların son günlerde yoğunlaşarak arttığının görüldüğünü ifade etti.
 
Söz konusu haberlerde, Arınç'ın, özellikle cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde, "bazı adayları istemediği, itiraz ettiği, bazı adayların olmaması için tehditte bulunduğu" şeklinde gerçeği yansıtmayan, asılsız ifadeler yer aldığını belirten Öztürk, "Bu tür senaryo ve uydurma haberlerin Sayın Arınç'ın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden önce başladığı ve yoğun bir dezenformasyon faaliyeti olduğu Sayın Başkan tarafından bazı milletvekillerine bizzat ifade edilmiştir” sözlerini kullandı.
 
"Birinci elden yalanladılar"

 
Öztürk “Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile 23 Nisan 2007 Pazartesi günü Saat 17.30'de yapılan görüşmeden sonra da Sayın Başbakan, 'isimler üzerinde bir görüşme olmadığını' bizzat kendisi basına açıklamıştır. Aynı şekilde Sayın Arınç da Anayasa Mahkemesinin kuruluşunun 45’inci yıldönümü nedeniyle 25 Nisan Çarşamba günü verilen resepsiyonda, basın mensuplarının 'bazı isimleri veto ettiği' yönündeki sorulan üzerine, 'kesinlikle böyle bir şey yok. İsimler üzerinde konuşulmadı' cevabını vermiştir” dedi.

Öztürk, bütün bu birinci elden yalanlamalara rağmen yine bazı basın organlarında bu tür asılsız haber ve yorumların devam ettiğinin görüldüğünü belirterek,"Sayın Başkan, tüm siyasi hayatı boyunca söylediği hiçbir sözü inkar etmemiştir. Ancak haberlerde bahsi geçen biçimde kendisine yakışmayan, siyasi ahlakına uymayan 'ya sen, ya ben, ya da o' şeklinde, 'pazarlık, veto, tehdit' ifade eden söz ve benzer davranışlarda asla bulunmamıştır ve bunların tamamı iftiradır” şeklinde konuştu.

CNNTurk



Bu haber 305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,622 µs