En Sıcak Konular

Partinizin kurucusuna ihanet ettiniz!

0 0 0000 00:00 tsi
Partinizin kurucusuna ihanet ettiniz! Anavatan'ın cuma günkü cumhurbaşkanlığı seçimine katılmaması parti tabanında tepkiyle karşılandı. En büyük tepki ise partinin kurucusu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'dan geldi.

Özal, Genel Başkan Erkan Mumcu ve oylamaya katılmayan diğer milletvekillerini Özal misyonuna ihanet etmekle suçladı. Bir dönem Malatya'dan bağımsız milletvekilliği de yapan Ahmet Özal, Anavatanlıların Meclis'teki oylamaya gelmediğini görünce hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Özal, Mumcu ve diğer vekillere şöyle seslendi: "Yaptığınız hareketle babamın kemiklerini sızlattınız. Babam olsa o oylamaya girerdi.

Kaldı ki babam da aynı şekilde cumhurbaşkanı seçilmişti. Bu hareketinizle partinizin kurucusuna da ihanet etmiş oldunuz." Anavatan'ın kuruluşundan beri halkın yanında olduğunu kaydeden Özal, son tavrıyla bu çizgisinin dışına çıktığını savundu. Milletvekillerinin görevinin Parlamento'da oy kullanmak olduğunu belirten Özal, "İster kabul ver, ister ret. Ama senin görevin oraya katılmak. Halk seni onun için seçmiş. Sana verdiğim yetkiyi Anayasa Mahkemesi'ne devret diye değil." dedi.

Üç partinin de oy kaybedeceği kesin

Ahmet Özal, başta Anavatan olmak üzere DYP ve CHP'nin ortaya koydukları tavırdan dolayı halk tarafından cezalandırılacağı görüşünde. Milletin istikrar aradığına dikkat çeken Özal, "Bu hadisenin onlara oy kaybettireceği kesin. Millet kavga istemiyor. Ben bağımsız milletvekilliği yaptım. Şimdi vekil olsam mutlaka oylamaya girerdim. Verirdim veya vermezdim; ama katılırdım. Çünkü asil ben değilim, asil millettir. Ne demek katılmıyorum?
Milletime sordum mu ki katılmıyorum. Halk, verdiği yetkiyi kullanmayan vekillerden bunun hesabını sandıkta sorar."

Ahmet Özal'ın dikkat çektiği başka bir nokta da Türkiye'nin içinden geçtiği kritik durum. Küçük oyunlarla Türkiye'nin istikrarının bozulmak istendiği uyarısında bulunan Özal, şu çağrıda bulundu: "Türkiye'de şu anda 1. Dünya Harbi'nden beri yapılmak istenen şey yapılmaya çalışılıyor. Bu tür gerginlikler Türkiye'yi bölmek isteyenlerin rövanşıdır. Bu, yüzyılın intikamıdır. Çanakkale Savaşı'nda geçit vermediğimiz düşmanlar yeni Türkiye haritaları çiziyor. Buna karşı birleşmek gerekirken intikam savaşı veriyoruz ve kendi kendimize, kendi kalemize gol atıyoruz. Bizim siyasetçilerimiz bunların farkında değil."

zaman



Bu haber 282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs