En Sıcak Konular

Tekel tesisleri cezaevi oluyor

0 0 0000 00:00 tsi
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Manisa'daki Osmancalı TEKEL Yaprak Tütün İşletmesi tesislerinin, yarı açık tarım cezaevi yapılmak üzere, Adalet Bakanlığına bedelsiz devredileceğini bildirdi

Gürlek, Manisa'nın Durasallı beldesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yuntdağı bölgesinde tütüncülüğü kalkındırmak ve desteklemek amacıyla dönemin TEKEL'den sorumlu Devlet Bakanı Ekrem Pakdemirli tarafından kurulan ve özelleştirme kapsamında bulunan Osmancalı TEKEL Yaprak Tütün İşletmesi tesislerinin, yarı açık tarım cezaevi yapılmak üzere bedelsiz olarak Adalet Bakanlığına devredileceğini kaydetti.

Gürlek, 139 dönüm arazide 40 bin metrekare kapalı alana sahip tesiste yarı açık tarım cezaevi bünyesinde organik tarım yapılacağını ve küçük ölçekli fabrikalar kurulacağını söyledi.

Osmancalı TEKEL Yaprak Tütün İşletmesi'nin lojman, sosyal donatılar, su deposu ve arazisi ile yarı açık tarım cezaevi için uygun olduğunu ifade eden Sait Gürlek, projenin hayata geçirilmesiyle hem mahkumların meslek sahibi olarak yeni yaşamlarına hazırlanacağını hem de bölge insanına organik tarım konusunda yardımcı olunacağını ifade etti.

Gürlek, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ile devir işlemlerinin kısa zamanda yapılması için ortak çalışma kararı aldıklarını belirtti.

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz da özelleştirme kapsamına alınan Osmancalı TEKEL Yaprak Tütün İşletmesi tesislerini Manisa Özel İdaresine almak için çalışma yaptıklarını, tesisleri KOBİ niteliğinde küçük işletmelere dönüştürmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Bölge insanının iş sahibi olması için böyle bir düşüncemiz vardı. Fakat geldiğimiz noktada, tesislerin Manisa Organize Sanayi Bölgesine uzaklığı, projenin gerçekleşmesini uzun vadeye taşıyacağı için Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının projesi daha öne çıktı. Adalet Bakanlığına devir ile burada hem endüstriyel fabrikalar açılacak hem de organik tarım yapılarak mahkumların meslek edinmesi sağlanacak. Biz de projeye destek veriyoruz. Talebimizden vazgeçtik.''

Hayrullah Solmaz, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortak hareket etme kararı aldıklarını bildirdi.

haber10



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,206 µs