En Sıcak Konular

Gece yarısı bildirisi Borsa'yı sarstı 

0 0 0000 00:00 tsi
Gece yarısı bildirisi Borsa'yı sarstı  İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 3.745,18 puan azalarak 43.116,13 puan seviyesinde açıldı. Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 7,99 oranında değer kaybetti. Dolar 1. 39'u geçti.

Piyasalar bu hafta Anayasa Mahkemesi kararına odaklanacak

Piyasalarda bu hafta, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kararına odaklanacak.

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar son günlerde yaşananların, piyasaların daha önce yaşadığı bir süreç olmadığını belirterek, ''Piyasaların bu noktada ne tepki vereceğini tahmin etmek güç'' dedi.

Piyasaların, uzlaşı olup olmayacağına bakacağını dile getiren Salar, ''Piyasanın tavrı, Anayasa Mahkemesi'nden gelecek karardan sonra netleşebilir'' görüşünü aktardı.

Bu nokta birkaç senaryo bulunduğunu, Anayasa Mahkemesi'nin seçimi iptal etmesi durumunda erken seçime gitme konusunda meşru bir ortamın oluşacağını anlatan Salar, Anayasa Mahkemesi'nin seçimi iptal etmemesi halinde ise senaryoların daha da zorlaşacağını öne sürdü.

Borsanın güne kayıpla başladığını belirten Salar, şöyle devam etti:

''Eğer Anayasa Mahkemesi'nden iptal kararı gelirse ve genel seçimler öne alınırsa, bu bence olumsuz algılanacak bir şey değil. Belirsizliğin azalması açısından da olumlu olabilir. Gelişmeler henüz çok taze, önümüzdeki birkaç gün çok önemli. Bu gelişmelerin piyasaya mutlaka bir yansıması olacak ancak şiddeti ne olacak bilemiyoruz. Bu noktaya gelmemek lazımdı. Fransa'da Amerika'da Cumhurbaşkanı aday adayları 1 yıl öncesinden belliydi. Bu anlamda Türkiye'de o şekilde demokrasi kültürünün yerleşmesi gerekiyor.''

Bu hafta Halk Bankası'nın halka arz edileceğini de hatırlatan Salar, halka arzın bu hafta devam etmesi halinde siyasette yaşanan gelişmelerin fiyatı 1 milyar dolar seviyelerinde aşağıya çekebileceğini ifade etti.

Bunun çok büyük bir bedel olacağını ifade eden Salar, siyasetin çözüm üretmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. 
 

Dolar 1,39'u geçti
 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamanın ilk tepkileri bugün piyasada görülmeye başlandı. Dolar 1,39 YTL'ye çıktı. Faiz yükseldi


İlk tepki dolardan geldi. Bankalarararası piyasada dolar 1,3880-1,3905 YTL'ye yükseldi. Faizde de dövize parelal aynı yönlü bir seyir izleniyor. Faiz yükselişle açıldı.

Yiğit Bulut, 'olumlu ve olumsuz senaryolarla piyasada rakamların çok hızlı yer değiştirebileceği konusunda' yatırımcıları uyarıyor.



Bu haber 219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs