En Sıcak Konular

Emekli albay, hayatını 'suçlu çocuklara' adadı 

0 0 0000 00:00 tsi
Üç yaşındayken anne ve babasını kaybedince yetiştirme yurduna verilen emekli hava kurmay albay, hayatını suça karışmış çocukların rehabilitesine adadı.

Ülkeye en güzel hizmetin böyle yapılabileceğine karar verdiğini anlatan emekli Albay Alaeddin Irklı, "Kimse bu çocuklar için 'bana ne' diyemez. Amacımız, bir çocuk daha kurtarmaktır. Bu çocuklar ülkenin geleceğini olumlu veya olumsuz mutlaka etkileyecektir.'' dedi. Irklı, kurucuları arasında yer aldığı Risk Altındaki Çocuk, Genç ve Ailelerini Koruma Destekleme Gönüllüleri Derneği (ÇOVAK) ile özellikle tutukevlerindeki çocukların tekrar suça karışmaması için bir rehabilite merkezi kurmayı planlıyor.

Emekli Kurmay Albay Irklı'nın yaşam hikayesi de ilginç. 1948 yılında doğan Irklı, 3 yaşındayken anne ve babasını kaybetti. Bu olaydan sonra İzmir Bornova Yetiştirme Yurdu'na verilen Irklı, 1968 yılında Hava Harp Akademisi'ni bitirerek mezun oldu. Irklı, 1996 yılında emekli olduktan sonra İzmir 3. Çocuk Mahkemesi Başkanı İbrahim Altıtaş'ın teşvikiyle 2004 Kasım ayında, "Bir çocuğa sarıl, geleceğine sahip çık" sloganıyla verilen kurslara katıldı. Yaklaşık bir yıl süren risk altındaki çocuklarla iletişim eğitiminin ardından bu gruptan kişilerin girişimiyle Aralık 2005'te ÇOVAK'ı kurdu. Irklı, üç yaşından itibaren yetiştirme yurdunda kalmasının bu çocukları daha iyi anlamasını sağladığını kaydederek, "Ben yetiştirme yurdunda yetişip ülkeme hizmet etmeyi hep gururla anlattım. Bu çocuklar da bir şekilde istenmeyen sebeplerle suça karışmış. Onlara iyi sahip çıkılırsa ülkenin geleceği için çok gerekli çocuklar.'' dedi. Onlara toplum olarak sahip çıkılması gerektiğini aktaran Irklı, şöyle konuşuyor: "Ben bu işi severek yapıyorum. Biz bugün onlara sahip çıkmazsak yarın o problem iyice büyüyüp karşımıza çıkacak. Herkesin bir şekilde bu çocuklarla ilgilenerek 'gönüllüler ordusu'na katılması gerekiyor.'' Derneklerine birçok meslekten insanın gönüllü olarak katıldığını ifade eden ÇOVAK Başkanı Avukat Gönül Yavuz da "Alaeddin Bey'le iki üç yıldır birlikteyiz. Kendisindeki aşk ve şevki görünce daha iyi motive oluyoruz. İlerlemiş yaşına rağmen kendisi az çok demeyip her işte elini taşın altına sokuyor.'' diyor.


zaman

 



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs