En Sıcak Konular

Iraklı kurbanlar ceset mafyasına emanet

0 0 0000 00:00 tsi
Iraklı kurbanlar ceset mafyasına emanet Bağdat'taki bombalamalardan sonra sağlık görevlisi kılığı altında cesetleri toplayan çeteler, bunları 3-5 bin dolara varan 'fidye' karşılığı yakınlarına satıyor

Her ay 100'den fazla cesedin sokaklara serildiği Irak'ın başkenti Bağdat'ta akıl almaz şiddetten ceplerini dolduran ceset çeteleri türedi. Bombaların patlatıldığı yerlerde kaostan yararlanan ceset tüccarları cansız bedenleri kaçırıp sonra yakınlarına 3-5 bin dolar karşılığı satıyor.
İçişleri Bakanlığı'ndan yüzbaşı Falah Saab Memuri'nin Telegraph'a aktardığına göre, çete üyeleri sağlık görevlileriymiş gibi hareket ediyor. Önce cesetler üzerinde yakınlarını bulmaya yarayacak kimlik bilgileri ya da cep telefonu olup olmadığını kontrol ediyor. Özellikle cep telefonu olan cesetleri alıp morg yerine gizli yerlere götürüyorlar. Sonra yakınlarını arayıp ceset için 'fidye' pazarlığı yapıyorlar. Yakınlarına İslami usullere göre son görevini yerine getirme zorunluluğunu hisseden çaresiz Iraklılar 3-5 bin dolar fidyeyi ödüyor. Para çeteye ulaşınca, ismi bir kâğıtla göğsüne iliştirilmiş ceset morga bırakılıyor. Sonra aile gidip cesedi alıyor.
Memuri, "Üzerinde cep telefonu olan cesetleri toplayan iki ambulans ekibi saptadık. Hemen yakalayıp sorguladık, suçlarını itiraf ettiler" dedi. Bağdat morgu yetkilisi Dr Muhammed Nasravi, "Cesedi alabilmek için fidye ödemiş 40 aile gördük" bilgisini verdi.
Şii bir adamla evli Sünni bir kadının başına gelenler ise mezhep çatışmasının akıl almaz boyutlarını gözler önüne seriyor. Um Nur 20 yıl önce evlendiği 53 yaşındaki Abdülzehra'yı geçen yıl bombalı saldırıda kaybetti.


Sünni'ye de Şii'ye de hedef

Ardından doğup büyüdüğü Şii semti Amil'de ağustosta kendi Sünni aşiretiyle Şii Mehdi Ordusu arasında şiddetli çatışmalar patlak verdi. 100'ün üzerinde kurbana kardeşi eklenirken, Şii milisler evini basıp 20 yaşındaki büyük oğlu Ali ile yedi yaşındaki yeğeni Ahmed'i kaçırıp öldürdü. Nur çareyi bir Sünni mahallesine taşınmakta buldu. Ancak bu kez de yaşları 11 ile 22 arasında değişen ikisi kız dört çocuğunun babaları nedeniyle Şii sayılıp Sünnilerce öldürüleceği korkusu yaşıyor. Bu yüzden onları kiraladığı evde adeta hapis tutuyor.
Dün Bağdat'ta Irak radyo televizyonunda görevli 60 yaşındaki 45 yıllık kadın gazeteci Emel Muderas silahlı saldırıda ağır yaralandı. Anbar'a yakıt taşıyan 15 tanker yakılıp şoförleri kaçırıldı. Önceki gün Şii kenti Kerbala'yı vuran bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 71'e çıkarken, ABD ordusunun iki günde can kaybı dokuza ulaştı.


radikal



Bu haber 164 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs