En Sıcak Konular

Gazeteye Ermeni baskısı  

0 0 0000 00:00 tsi
Gazeteye Ermeni baskısı   Los Angeles Times gazetesinin haber koordinatörü Douglas Frantz’ı Ermeni tasarısı konusunda Türkiye’yi kollamak ve bir Ermeni gazetecinin soykırım yazısını yayınlamamakla suçlayan ABD’deki Ermeni kökenli gazete yöneticileri Frantz’

AMERİKAN New York Times gazetesinin İstanbul büro şefliğini yaparken kaleme aldığı Laila yazısıyla büyük sansasyon yaratan gazeteci Douglas Frantz, şimdi de ABD’deki Ermeni kökenli gazete yöneticisi ve yazarların hedefi haline geldi. Halen Los Angeles Times gazetesinin haber koordinatörü olan Frantz, Ermeni tasarısı konusunda Türkiye’yi kollamak ve Mark Arax adlı Ermeni kökenli gazetecinin soykırım ile ilgili yazısının yayınlanmasını engellemekle suçlanıyor. Frantz’ın, 20 yıldır LA Times’ta çalışan Arax’ın yazısını sırf "etnik kökeninden" ötürü yayınmadığını öne süren Ermeni yayın yönetmenleri, Frantz’ın bu davranışının anayasadaki hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu, bu nedenle de görevden alınması gerektiğini öne sürüyorlar.

İddiaya göre Frantz, geçen 11 Nisan günü Arax’a bir e-mail göndererek, "soykırım ile ilgili kişisel duruşunun hem bu konuda, hem de Kongre’deki tartışmayla ilgili objektif yazı yazmasını engellediğini" bildirdi.

Ermeni lobisinin çok güçlü olduğu California’daki The California Courier’ın yayın yönetmeni Harut Sassounian ve USA Armenian Life Magazine’in yayın yönetmeni Appo Jabarian gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Ermeni kökenli üst düzey gazeteciler, Douglas Frantz’ın bir "soykırım inkarcısı" olduğu için gazeteden atılması gerektiğini yazdılar. Frantz’ın İstanbul’da Türklerle yakın dostluk kurduğunu öne sürerek, gazeteci Mark Arax’ın gazete yönetimine ayrımcılık şikayetinde bulunduğunu ve federal dava açmayı da planladığını belirttiler.

İşte suçlamalar

Ermeni kökenli yayın yönetmenlerinin argümanları şöyle:

Douglas Frantz’ın LA Times’da göreve başladığı 2005’e kadar hiçbir Ermeni gazetecinin soykırım ile ilgili yazıları atılmamıştı.

Frantz 2002 yılına kadar İstanbul’da görev yaptı ve doğal olarak orada yakın dostluklar kurdu. Los Angeles’taki Türk başkonsolosu ile de yakın.

Frantz, gazetede bir çalışana Kongre’deki Ermeni tasarısına karşı olduğunu ve Ermenilerin 1915’te Türklere karşı ayaklandığını söylemiş.

Frantz, 12-15 Mayıs’ta İstanbul’da Türkiye’nin demokratik deneyimi ile ilgili bir paneli yönetecek. Bu panelin katılımcılarından biri de "azılı inkárcı" Andrew Mango. Bu panel Hrant Dink’in öldürülmesini içermediği gibi Frantz’ın masrafları da LA Times tarafından karşılanacak. 


hürriyet



Bu haber 180 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs