En Sıcak Konular

O muhtıra böyle yazıldı!

0 0 0000 00:00 tsi
O muhtıra böyle yazıldı! Bildiri hazırlanırken, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Salih Zeki Çolak da devrede oldu. Her kelimesi, her cümlesi ile verilmek istenen mesaj, en ince ayrıntısına kadar özenle seçildi. Taslak me

Büyükanıt, 12 Nisan açıklamasının üzerinden tam bir hafta geçtikten sonra 19 Nisan'da Çankaya Köşkü'nde "Atatürk Müze Köşkü'nün açılışında, "Anlamayan varsa eğer bir algılama sorunu olması lazım" diyerek, bir kez daha uyarıda bulunmuştu.

İSTİHBARAT BAŞKANLIĞI DA DEVREDE

Büyükanıt'ın emri üzerine karargah içinde çalışma başlatılırken, karargahtaki çalışmalarda ağırlık istihbarata verilerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, tüm yurt çapında çocukların alet edildiği laiklik karşıtı faaliyetler teker teker çıkarıldı.

Bu çalışmayı, başında Korgeneral Arslan Güner'in olduğu Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı, hem kendi içinde hem de karargahtaki diğer ilgili tüm birimlerden topladığı bilgilerle hazırladı.

KUVVET KOMUTANLARIYLA SON DEĞERLENDİRME
Büyükanıt, 27 Nisan Cuma günü gündüz saatlerinde metni kuvvet komutanlarıyla son kez gözden geçirdikten sonra, metnin geç saatlerde yayınlanması için olurunu verdi. Genelkurmay bundan sonra, Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunun tamamlanmasını bekledi.

NEDEN GEÇ YAYINLANDI?

Bildirinin neden gece yarısına doğru yayınlandığı da merak konusu oldu. Kulislerden sızan bilgiye göre, Genelkurmay, bildiriyi geç yayınlamakla özellikle yazılı basının, metin üzerinde oynamasına, farklı şekillerde yorumlanmasına olanak tanımadı.

PİYASALAR DA DİKKATE ALINDI

Bildirinin cuma geceyarısına doğru yayınlanmasıyla, piyasaların anında olumsuz tepki vermesinin ve ekonomi çevrelerinin iki günlük hafta sonu tatilinde bildiriyi daha rahat şekilde değerlendirip, yorumlamasına da olanak sağlandı.



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs