En Sıcak Konular

"Darbe istemiyoruz, ama..."

0 0 0000 00:00 tsi
Cumhuriyet mitingine katılanlar Gül'ün adaylığı için "son damla" diyorlar. Laik rejimin tehlikede olduğunu düşünüyorlar ve darbe sözcüğünden ürkseler de Genelkurmay'ın yerinde, zamanında bir müdahalede bulunduğuna inanıyorlar. İşte mitingde konuşanlar

Büyük kalabalık Çağlayan'da "Cumhuriyet İçin Miting"de buluştu. Çoğaldıkça kendine güveni artan katılımcılar arasında "onlar bizden korksun, biz onlardan değil" sesleri duyuluyordu.

Mitingde güncel gelişmelere de göndermeler vardı. "Çankaya'nın yolları şeriata kapalı", "Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana" "Tayyip alana Aydın Doğan bedava" "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganlarıyla yürüyenler "ordu müdahalesi"ni "yan etkisi çok ağır ama kesin çözüm sağlayan bir ilaç" gibi görüyor.

"Darbe de istemiyoruz şeriat da. Bu zor bir durum"

Mitinge katılanlardan Songül (31, grafiker): Biz buraya laikliği korumaya, sesimizi duyurmaya geldik. Genelkurmay'ın yaptığı açıklama sert oldu ama yapacak bir şey kalmamıştı. Darbeler ülkeyi geriletiyor, ama şeriat da istemiyoruz. Zor bir durum aslında…

Sevilay (32, muhasebeci): Türkiye laiktir laik kalacak! Ankara'da Tandoğan'ı da doldurmuştuk. Şu kalabalığa baksanıza… Onlar bizden korksun, biz onlardan değil… Milliyetçilik yükseldi diyorlar, ama bunun milliyetçilikle ilgisi yok, biz Atatürk milliyetçisiyiz.

Yükselen sloganlardan adlarını işitemediğim orta yaşlı bir çift "Şeriata hayır. Türkiye bölünmez. Atatürkçüyüz!" diyor.

Bahadır (27, muhasebeci): Buradayız işte, cumhuriyet için. Daha ne diyeyim… Genelkurmay'ın açıklaması pek iyi olmadı demokratik de bulmuyorum aslında ama gerekliydi. Asker sonuna kadar haklı değil.

İstanbul Üniversitesi'nden bir kadın öğretim üyesi "askeri müdahalelere sıcak bakmıyorum" diyor. "Ama gelinen nokta çok sakıncalı. Laik rejimin korunması için ne gerekiyorsa yapılması gerekir."

"Hükümet Genelkurmayı sallamadı"

Esra (20, öğrenci): Bence Genelkurmay çok güzel açıklama yaptı ama hükümet pek sallamadı. Darbe olması iyi değil, en az 5-6 yıl geriye gideriz ama hükümetten kurtulmuş oluruz. Yalnızca hükümetten değil, şeriattan kurtuluruz, her şey daha iyi olur...

"İsme gerek yok Türkiye'yiz biz" diyen orta yaşlı bir kadın "Buradayım, çok heyecanlıyım, çok mutluyum" diyor ve ekliyor: "Genelkurmayın açıklamasını ürkütücü bulsam da yerindeydi. Türkiye laiktir, laik kalacak!"

"Çocuklarım için darbe istemem"

Fatma Yüksel (50): Torunum adına geldim, güzel günler istiyorum. Genelkurmay sert olmak kaydıyla iyi bir açıklama yaptı. Milletvekilleri, ana muhalefettekiler görevlerini yapmadılar. Bir anne olarak darbe istemiyorum, dünyayı, Avrupa'yı, Amerika'yı görsünler.

Yorgunluktan kaldırıma oturmuş emekli albay adını söylemiyor ama düşüncelerini sıralıyor: "Hiç iyi değil durum. Bu tür şeylerin yapılmasında yarar var. Halkın uyanışa ihtiyacı var. Genelkurmay'ın açıklaması iyi oldu, takdir ediyorum. Cemil Çiçek'in konuşması hükümetin son çırpınışları yaşadığını gösteriyor."

Muhasebeci Cemal Bey, "Her zaman bir araya gelip eylemlerle sesimizi duyurmalıyız. Burası Ankara'nın devamı. Ben aslında demokrasiden yanayım, askerin müdahale etmemesi gerekir ama onlar da mecbur kaldılar. Ne AB ne ABD bu demokrasiyi yaşatmıyor, bize muhalefet susturuldu. O yüzden asker mecbur kaldı.

"Darbe istemiyoruz"

Melek Önder (49, serbest meslek): Bence bu duruma siyasi bir çözüm bulmak gerekiyor. Bu kitle de siyasi çözüm için burada. Askeri darbe istemiyoruz, onaylamıyoruz. Halkın iradesiyle yeni bir hükümet kurulmalı.

İstanbul'a gelemeyenler televizyondan izliyor...

Bodrum'da biraraya gelmiş, televizyondan mitingi seyreden Nilgün Tan (55, emekli), Levent Cihangiroğlu (52 serbest meslek) Nimet Cihangiroğlu (37 bankacı) ve Nabi Akaydın ise "Biz tepede üç tane türbanlı kadın istemiyoruz. Demokrasiyi araç olarak kullanmak istiyorlar. AKP yerine darbeyi tercih ederiz, AKP yerine açlığı bile tercih ederiz" diyorlar.

BİA Haber Merkezi



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,528 µs