En Sıcak Konular

Yüksek Seçim Kurulu seçime hazır!

0 0 0000 00:00 tsi
Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması ile erken seçim konusu gündeme gelirken Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, YSK’nın seçime hazır olduğu mesajını verdi.

Aydın, VATAN’a yaptığı açıklamada yasaya göre seçim takviminin başlangıcı ile seçim günü arasında 90 gün olduğunu belirterek “Bunu kısaltma yetkimiz var. Daha önceki seçimlerde 57 günde seçim yapıldığı bile olmuş. Meclis YSK’ya sormadan bir seçim tarihi belirlemez. Bize danışıldığında bu konudaki net görüşümüzü belirtiriz” dedi. Aydın “Şu anda biz herşeyimizle seçime hazır konumdayız. Kısa bir süre içinde bir seçim yapabiliriz” diye konuştu. Aydın, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 16 Mayıs tarihine kadar sonuçlanmaması halinde Meclis’in bir seçim günü belirleyeceğine de dikkat çekerek “Artık o aşamada seçimi yenilemiyorum diyemez. Ama günü belirlerken bize soracaktır. Biz de mümkün olan en kısa tarihi veririz” dedi.

Yeni Meclis en erken Ağustos’ta seçimi yapar

Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin tamamlanmasından sonra en geç 1 hafta içinde kesin sonuçları açıklayacak. Kesin sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanmasından 5 gün sonra yeni parlamento ilk toplantısını yapacak. TBMM daha sonra yeni Başkan ve Başkanlık Divanı üyelerini seçmek için 10 gün çalışmalarına ara verecek. Adaylık başvurularının tamamlanmasının ardından da başkan seçimi 10 gün içinde gerçekleştirilecek. Ancak yeni Cumhurbaşkanı’nın seçimi için yeni bir prosedür başlatılabilecek. Buna göre yeni parlamento en erken Ağustos ayı başında yeni Cumhurbaşkanı’nı seçebilecek.

VATAN



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,523 µs