En Sıcak Konular

Focus'a göre İsrail İran'ı vuracak!

0 0 0000 00:00 tsi
Focus'a göre İsrail İran'ı vuracak! Focus dergisi "İran füze yağmuruyla vurulur" dedi. İsrail haberi yalanladı ancak dergi haberinin arkasında durdu.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Alman Focus dergisinde yayımlanan "İran’ın nükleer programının, 10 gün sürecek bir saldırıda 1000 Cruise füzesiyle vurulabileceği" yolundaki açıklamalarının yalanlanmasının ardından Focus dergisi haberinin doğru olduğunu bildirdi.

Focus dergisinin internet sitesinde yapılan açıklamada, Olmert ile söyleşiyi Orta Doğu uzmanı ve yazar Amir Tahiri’nin Nisan ayının ortalarında yaptığı belirtilerek, mülakatın tüm metni siteye konuldu.

Focus, Tahiri’in, Olmert’ten bir yıl önce Berlin’de mülakat yapma sözü aldığını da kaydetti.

Olmert’in sözcüsü Miri Eisin, Başbakanın Tahiri ile mülakat yaptığını kabul etmiş, ancak Olmert’e atfedilen "İran’ın tartışmalı nükleer programının, 10 gün sürecek bir saldırıda 1000 Cruise füzesiyle vurulabileceği" şeklinde açıklama yapmadığını ileri sürmüştü.

Eisin’in, görüşmenin bir söyleşi değil, genel durumla ilgili bir bilgilendirme olduğu ve söylenenlerin kullanılmaması konusunda da anlaşılmış olduğunu açıklamasına değinen Focus, görüşmede böyle bir uyarı yapılmadığını ifade etti.

Dergide, Olmert’in, İran’ın tartışmalı nükleer programının, 10 gün sürecek bir saldırıda 1000 Cruise füzesiyle vurulabileceğini belirttiği; İran’ın BM’ye meydan okumaya devam etmesi durumunda askeri bir harekatın seçenek olup olmadığı yönündeki soruya karşılık, "Kimse bunu göz ardı etmiyor. Belki tüm nükleer programı imha etmek imkansız ama yıllar öncesine götürebilecek şekilde zarar vermek mümkün olur. Bu 10 günü alır ve 1000 Tomahawk Cruise füzesi ateşlenir" dediği bildirilmişti



Bu haber 237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs