En Sıcak Konular

Mısır'da milyonlar zafer yürüyüşünde

18 Şubat 2011 17:24 tsi
18 günlük isyanın ardından 30 yıllık diktatörü deviren Mısır halkı, Mübarek'in gidişinin ilk haftasını kutlamak için Tahrir Meydanı'na akın etti. Halk bu defa yönetimi ele alan Ordu'ya seslendi; 'Devrimi devam ettir yoksa sonraki giden sen olacaksın.

Mısır halkı, 30 yıllık diktatör Mübarek'i alaşağı etmenin birinici haftasında zaferini kutluyor. Mısır'ın başkenti Kahire'de anayollar askeri araçlarla kapatılmış ve barikatlar kurulmuş olmasına rağmen milyonlarca Mısırlı, isyanın merkezi Tahrir (Özgürlük) Meydanı'na akın ediyor.
Tahmini olarak 3 milyon kişinin toplandığı düşünülen Tahrir Meydanı'na hala gelen binlerce insan gelmeye devam ediyor. Özgürlük Meydanı'nda hep bir ağızdan ordunun yetkilerini sivil hükümete devretmesi dillendiriliyor.

Meydanda atmosfer festival havasında. Mısırlılar, isyan ruhunu yaşatıyor. Seyyar satıcılar, Meydan'da Güney Afrika'da yapılan Dünya Kupası maçlarında kullanılan vuvuzela satmaya çalışırken, bir başka grup bando eşliğinde meydana giriyor.

Meydana eşi Nadva ve 9 yaşındaki oğlu ile birlikte gelen Eşref Abdulaziz, "Buraya geldik çünkü Mısır ve devrim konusunda çok heyecanlıyız. Değişim ve özgürlük istiyoruz. Bunların geldiğini görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Nizar Muhammed ve eşi Raşa'nın 3 oğlu, kırmızı beyaz ve siyah renkli bayrağın rüzgarla yüzlerine gelmesinden memnun görünüyorlar. Raşa Muhammed, "Çocuklarımızın da olanları görmesini istedik" diyor.

Kahire'deki eylemlere katılan 32 yaşındaki diş hekimi Vail Hasan da diğer Mısırlılar gibi Tahrir'de. Hasan, "Benim için bu kutlama değil, orduya ve devlete hala burada olduğumuz uve sivil bir hükümet görene kadar da bir yere gitmeyeceğimizi gösteren bir mesaj" dedi.

Tahrir Meydanı'na Said Limanı'ndan gelen Muhammed El Said, "Bu orduya açık bir mesaj. Eğer devrimi korumaz ve insanların taleplerini karşılamazlarsa gelecek sefere kendileri gidecek, bu çok açık" dedi.

Kahire'nin yanı sıra diğer büyük şehirler gibi İskenderiye'de de eylem yapılıyor. İskenderiye'de yapılan eyleme onbinlerce insanın katıldığı bildiriliyor.

Öte yandan lke genelinde işçilerin eylemleri devam ediyor. İşçiler, Ordu'dan verdiği sözleri yerine getirmesini istiyor.

Katılımcılara cuma namazını İslam Alimleri Birliği Başkanı Prof. Yusuf el Karadavi kıldırdı. Karadavi'nin 30 yıldır Mısır'da imamlık yapması yasaklanmıştı.

 


Ajanslar

 

 



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs