En Sıcak Konular

Bahreyn'de diktatörlüğü bitirme sözü

18 Şubat 2011 14:52 tsi
İnci Meydanı'na kamp kuran halka uykuda saldırının ardından ölenlerin bazılarının bugün Cuma namazından sonra gömüleceğinin duyurulması üzerine Bahreyn yönetiminden tehdit geldi. Bahreyn İçişleri Bakanlığı, güvenliğin sağlanabilmesi için askerlerin 'her

İnci Meydanı'nda halkın uykudayken polis baskınına uğraması ve en az 6 kişinin öldürülmesinin ardından muhalefet, diktatörlüğü bitirme çağrısı yaptı. Öldürülenlerin yasını tutan binlerce kişi, Cuma namazının ardından cenaze töreni düzenleyecek. Sonra da eyleme kaldıkları yerden devam edecek.

Sabah saatlerinden itibaren cenazeye katılan kişi sayısının arttığı belirtilirken; Bahreynliler, "Suçlular yargıya" ve "Adalet, özgürlük ve anayasal reform" sloganları atıyor. Bahreyn halkı, "değişim sağlanması uğruna ölmeye hazırız" diyor.

Bazı eylemciler, Kraliyet ailesinin uzaklaştırılması çağrısında bulunuyor. Dünkü baskında ölenlerden birinin kardeşi Ahmed Makki Ebu Taki, "Önce başbakanın görevi bırakmasını istiyorduk ama şimdi hanedanın uzaklaşmasını istiyoruz" dedi.

Seyid isimli bir başka eylemci ise, "Şiddet yaşanacak, çatışmalar olacak. Bahreyn karanlık bir tünele giriyor. Yetkililer benim adımı öğrenirse işimi, hayatımı kaybederim" diyor.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı, güvenliğin sağlanabilmesi için askerlerin "her türlü önlemi alacaklarını" bildirdi.

İnci Meydanı'ndaki protestoların hükümete karşı ayaklanma anlamına geldiğini belirten Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmed Halife, rejim karşıtı eylemcilere müdahale edilmesini savundu.

Bahreyn'de dün güvenlik güçlerinin baskını sırasında öldürülen bazı eylemciler için düzenlenen cenazelere katılanlar, hükümet aleyhine pankartlar taşıdı, sloganlar attı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bahreyn Dışişleri Bakanına, bugünkü Cuma namazı ve ölenlerin cenazeleri sırasında, protestoların barışçıl bir ortamda yapılmasına gayret gösterilmesi gerektiğini iletti.

etha




Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,876 µs