En Sıcak Konular

Bir Haberal belgeseli !

18 Şubat 2011 08:22 tsi
Bir Haberal belgeseli !

Mehmet Haberal’ın 669 gün kaldığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji servisinde, refakatçıları tarafından her anının ‘belgesel’ gibi kameraya alındığı ortaya çıktı.

Haberal’ın hastane halleri sık sık kameraya alınmış 
“Yerinden kıpırdatılması riskli” denilen Ergenekon sanığı Haberal, tutuklu odasında internete girip, cep telefonuyla konuşurken, ziyaretçileriyle ayakta gülerek sohbet ederken görülüyor

''Ergenekon Silahlı Terör Örgütü yöneticisi'' olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Mehmet Haberal’ın 669 gün kaldığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji servisinde, refakatçıları tarafından her anının ‘belgesel’ gibi kameraya alındığı ortaya çıktı. Görüntüler, Kardiyoloji Enstitüsü’ne yapılan Haberal baskını sırasında Haberal’ın refakatçisinde el konulan cep telefonundan çıktı.

AYAKTA VE NEŞESİ OLDUKÇA YERİNDE!

Görüntülerde, “Yerinden kıpırdatıldığı takdirde ölür” raporuyla Adli Tıp Kurumu’na sevki engellenen Haberal’ın, üniversitedeki makam odasında gibi önüne getirilen diplomaları imzaladığı, dizüstü bilgisayardan kendi televizyonu Başkent TV’nin haberlerini izlediği, koridorda turladığı, notlar aldığı, kahkaha atarak tesbih çektiği hatta yakınlarına cep telefonuyla mesaj gönderdiği görülüyor.

GÖRÜNTÜLERLE ZENGİN OLURDUM’

Cep telefonu ile çekilen görüntülerin birinde, Haberal’ın tutuklu odasının önünde nöbet tutan jandarmalar görülüyor. Bir başka görüntüde Haberal’ın refakatçisi “Ne olur ne olmaz efendim yani. Hani burada ilk başta siz yoğun bakımdayken gazeteciler ne kadar paralar teklif ettiler, biliyor musunuz siz?” diyor. Haberal ise “Zengin olurdun ya” deyince odadakiler gülüyor. Videoyu çeken şahıs bu kez “Ben şimdi bazen diyorum ki telefonu kaybedersek varya tam yandık yani” diyor.

DİKKAT; SAVCININ ADAMLARI GELİYOR’

Haberal’a bağlı adamların hastane çevresinde nöbetttuğu ve her hangi bir olay sırasında anında içeride bulunanları uyardığı belirlendi. Şüphelilerin teknik takibe takılan konuşmalarında, “Bir tane araç yanaştı 34 MHP 01. Dedim biri geldi harelde arayayım dedim”, “Cevap verme savcılık arabası geliyor, savcının adamları geliyor tamam”, “Denetlemeye geliyorlar muhtemelen o nöbetçiye söyle ki dikkatli olsun tamam mı” dediği görüldü.

BASKINLAR MEDYAYA SERVİS EDİLDİ

Haberal’ın tedavi gördüğü hastanede yapılan aramaların, savcı ve polisler üzerinde baskı olması için medyaya haber verildiği öğrenildi. Teknik takibe takılan konuşmalarda “Odaya baskın yapıldı, hocanın odasına savcılarla polislerle bir sürü kameralarla falan filan büssürü şey oldu burada”, “Dök abi, buraya gasteci- medyayı herkesi dök abi kapıya, sıkıntı var” ifadeleri dikkat çekti.

Zereycan’a dava yok

• Mehmet Haberal’ı gece yarısı hastane odasında ziyaret ettiği iddia edilen Kanal B eski spikeri Ece Zereycan hakkında dava açılmadı. Fatih Cumhuriyet Savcısı Ercan Altuncu tarafından verilen takipsizlik kararında, Zereycan’ın “kıpırdatılırsa ölür” denilen Haberal’ı odasında ziyaret ettiği iddiasıyla ilgili “yeterli delil bulunamadı” denildi. Kararda, o güne ait kamera kayıtlarının istendiği, ancak kayıtlara  ulaşılamadığından dava açılmadığının altı çizildi.      
Soruşturma kapsamında, doktorların “kıpırtadılırsa ölür” dediği için Haberal’ın ifadesine başvurulmadığı kaydedildi.

Tutuklu odası ofise çevrilmiş

Mehmet Haberal, tutuklu bulunduğu hastanedeki odasını adeta çalışma ofisine çevirmiş. Kapıdaki jandarmalara rağmen içeriye giren siviller, Başkent Üniversitesi’ne ait evrakları ve öğrencilere verilecek diplomaları Haberal’a imzalatıyor.

Vesikalık fotoğraf yok diye rapor 1 yıl saklanmış

• Ergenekon sanığı Haberal’ın yaklaşık 1 yıl boyunca mahkemeden saklanan ve 5 uzman tarafından verilen “taburcu edilsin” raporuyla ilgili şok bir gerçek daha ortaya çıktı. Raporun saklanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında ifade veren doktorların, Haberal için 16 Ekim 2009 günü hazırlanan ‘taburcu’ raporunun işleme konulmamasının nedeninin “Haberal’ın vesikalık fotoğrafının bulunamaması” olduğunu anlattığı öğrenildi. 

Haberal koğuşu Savcı’yı da yaktı

• Mehmet Haberal’ın 669 gün boyunca İstanbul Üniversitesi Kardeoloji kalmasını sağladıkları gerekçesiyle Enstitü Müdürü Prof. Dr. Erkan Kansız ve Cengiz Çeliker’in tutuklanması, cezaevi görevlisi astsubay ile Haberal’a hizmetle görevlendirilen hemşire ve hastabakıcıların gözaltına alınmasının ardından şimdi de bölge savcısının başı soruşturma ile derde girdi. Haberal’a prosedür dışı ziyaretçi izni verdiği iddiasıyla bölge savcısı hakkında da soruşturma açıldı.

PROSEDÜR DIŞI ZİYARET İZNİ VERDİ

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Cevdet Doğan hakkında, Haberal ile ilgili ziyaretçiler konusunda Adalet Bakanlığı müfettişlerince soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Haberal’ı ziyaret etmek isteyen kişilere izinleri vermekle yetkili Metris Cezaevi’nden sorumlu savcı Doğan’ın, Haberal’a prosedür dışı ziyaretçi izni verdiği idrdia ediliyor. Savcı Doğan, Haberal’la ilgili ziyaretler konusunda görevini ihmal ettiği iddia ediliyor.

star



Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,018 µs