En Sıcak Konular

Şener: Ağustos’ta seçim yapılabilir

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bu saatten sonra hiçbir seçimin erken seçim sayılmayacağını belirterek “Cumhurbaşkanı seçiminin ardından erken bir tarihte, Ağustos gibi seçim yapılabilir” dedi.

Şener Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması hakkında da “Hükümet gerçekçi bir değerlendirme yapmıştır. Hükümet açıklamanın kendine yönelik olduğunun farkındadır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Şener, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Şener, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı’nın dün yaptıkları görüşmeyle ilgili olarak “Faydalı bir görüşme olduğu ifade edildi. Ben yanlarında değildim. Ayrı bir odada konuşmayı yaptılar. Sayın Başbakan, bakanlara konuşmadan ayrıntılı bir şekilde bahsetmedi. Bu konuşmanın olumlu olduğunu söyleyebilirim. Yumuşak bir tonda gerçekleşmiştir.” dedi.

HÜKÜMETİN YANITI

Şener, Hükümetin Genelkurmay’ın açıklaması konusunda gerçekçi bir değerlendirme yaptığını belirterek “Hükümet açıklamanın kendine yönelik olduğunun farkında. Böyle gerginlikler kimsenin faydasına değildir. İki açıklamada da özü itibarıyla aynı şeyler söyleniyor. Algılamalarda farklılıklar var. Bu farklılıkların giderilmesi lazım. Tüm anayasal kurumlar birbirini anlamaya çalışmaladır” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Şener cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Süreç nasıl işliyor göreceğiz. Anayasa Mahkemesi kararı bekleniyor. Hukukun genel ilkeleri çerçevesinde anayasanın özüne uygun bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Bulunduğumuz zemin bir hukuk devleti olduğuna göre buna güvenmemiz gerek ”

ERKEN SEÇİM GÜNDEME GELMELİ Mİ?

Erken seçimin Ağustos’ta yapılabileceğini belirten Şener “Bu noktada hiçbir seçim erken seçim sayılmaz. Şahsi düşüncem cumhurbaşkanı seçiminin ardından erken bir tarihte, Ağustos gibi seçim yapılabilir” dedi.

İSTANBUL’DAKİ CUMHURİYET MİTİNGİ

Şener Ankara’daki mitingle ilgili de aynı şeyleri söylediğini. bunun demokratik bir tavır olduğunu söyledi. Şener “Demokrasi insanların taleplerini ve anlayışlarını rahatça ifade edebildikleri bir rejimdir. Bu görüntüler demokrasinin kurallarına uygun. Bu insanlar ne istiyor, talepleri nedir diye herkesin düşünmesi lazım.” dedi.

ntv



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,169 µs