En Sıcak Konular

Tehlikeli olur!

0 0 0000 00:00 tsi
Tehlikeli olur! Mehmet Barlas Türkiye'nin "hesap edilemeyecek kadar zor durumlarla karşı karşıya kalabileceğini" söyledi ve ekledi: "Demokrasi olmazsa laiklik de olmaz. Demokratik ortamda yaşama ortamı bulamayanlar yer altına iner"

Mehmet Barlas Samanyolu Haber Televizyonu'nda yayınlanan Pazar Sohbeti'nde gelinen noktayı "saçmalık" olarak değerlendiren Barlas Türkiye'nin bu anti demokratik görüntüyü kabul edemeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin tarihindeki en büyük ekonomik gelişmeyei kaydettiği bir dönemde böyle bir tablonun ortaya çıkarıldığını anlatan Barlas "faizler artar dolar kuru oynarsa bunun Türkiye'ye ödeteceği maliyeti kim ödeyebilir" dedi.

Barlas Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Abdullah Gül'ün hala aday olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararını beklediğini belirten Barlas "Abdullah Gül'den daha iyi kim Cumhurbaşkanı olabilir?" diye sordu.

Türkiye'de gerilimin devam etmemesi gerektiğini de hatırlartan Barlas hem hükümetin hem de Genel Kurmay'ın zarif davranması gerektiğine dikkat çekti.

"Yarın faizler 3 puan artarsa Türkiye bir anda 15 milyar Dolar kaybeder" diyen Barlas bunun Türkiye için kriz, işsizlik ve yıkım anlamına geleceğini belirtti. Barlas "bu sorumluluğu kimse taşıyamaz" dedi.

Kimi kimden ve neden kurtarıyorsunuz diyen Barlas "Bu halk tehlikelidir, kime oy vereceği belli olmaz" şeklindeki bir anlayaışın daha fazla devam edemeyeciğini söyledi. Yayınlanan metinde darbe tehlikesi olduğunu belirten Barlas "şeriat tehlikesi, bölücülük tehlikesi gibi Türkiye'yi onlarca yıl geri götürecek darbe tehlikesinin de yazılı metinlere bir tehlike olarak yazılması gerektiğini" söyledi.


1920'de İstiklal Mahkemeleri'nde yargılanan Rıza Doğrul'ın 1950'de parlementoda yer aldığına dikkat çeken Barlas, "1950'li yıllarda, ırkçısı, dindarı, laiki mecliste bir araya gelip kaynaştı, toparlandı. Türkiye bunu başardı. Başaramayn ülkeler örgütlerin yuvası oldu. Demokrasiyi işletemezseniz laiklik de işlemez. Saddam da laikti, fakat demokratik değildi. Demokrasi olmazsa, kendilerine yaşama ortamı bulamayan farklı düşünceler yerin altına inerek örgütlenir, radikalleşir, tehlikeli olur" dedi.


www.iyibilgi.com



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs