En Sıcak Konular

‘Hepimiz ayıyız!’

0 0 0000 00:00 tsi
‘Hepimiz ayıyız!’ Son üç gündür çok gerildik… Cumartesi gecesi biraz ‘başkalarını’ da düşünerek rahatlayalım. Daha doğrusu onların haklarına da kulak verelim. Belki dünyadaki ‘diğer dostlarımızı’ daha çok düşünürsek, günlük sıkıntılarımızdan d

Aralarında Greenpeace, Yeşiller, 78'liler Girişimi, Anti-Kapitalist, TUDEF, Onuruma ve Ovama Dokunma, Fındıklı Derelerini Koruma Platformu gibi 70'e yakın sivil toplum örgütünün oluşturduğu Küresel Eylem Grubu, "Başka bir enerji mümkün" yazılı pankartı açarak renkli dövizler ve sloganlar eşliğinde Kadıköy İskele Meydanı’na yürüdü.

Yaklaşık 2 bin kişi Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanarak Kadıköy Meydanı'na doğru yürüdü. Türkiye'nin atmosfere saldığı sera gazları nedeniyle küresel ısınmanın önlenmesi için ilk adımı atarak Kyoto Protokolü'nü imzalamasını isteyen grup ABD ve Bush aleyhine de sloganlar attı.

KEG adına açılış konuşmasını yapan Ümit Şahin, Türkiye'nin Kyoto Protokolü'nü imzalaması için Meclis’e 170 bin imza gönderdiklerini belirterek, Türkiye'nin zaman kaybetmeden bu anlaşmaya imza atmasını istedi.

Kadıköy Meydanı'na gelen kalabalık, "Hayvanlara Özgürlük", "Katil Bush Irak'ta kaç çocuk öldürdün", "Güneş, rüzgar bize yeter", "başka bir dünya mümkün" gibi sloganlar attı. Grubun en ilgi çeken sloganı ise "Hepimiz ayıyız, hepimiz kaplumbağayız" ve "Hepimiz kutup ayısıyız" şeklindeki sloganları oldu.
Kadıköy'de toplanan kalabalığa konuşan yazar Ömer Madra ise sloganın boğulmak üzere olan kutup ayılarının da yaşam hakkı olduğunu vurgulamak adına çok önemli olduğunu söyledi.

KEG adına basın açıklamasını okuyan Görkem Yeldan da, insanların yaşama şeklinin var olmasını sağlayan enerji kaynaklarının çevreyi yok ettiği bir dönemde olduklarını söyledi. "Bilim adamları enerji tüketiminde kısıntıya gitmemiz gerektiğini söylüyor. Dünyanın bildiğimiz haliyle var olmaya devam etmesi buna bağlı” diyen Yeldan, hemen harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Çernobil'de 500 bin insanın öldüğünü, bu felaketin bir benzerinin Sinop'ta yapılmak istendiğini ifade eden Yeldan, "Yüzlerce imzanın gücünü arkamıza alarak, AKP hükümetine Kyoto Anlaşması'nı hemen imzalaması çağrısında bulunuyoruz. Küresel bir yıkımın yaşanmaması için alternatif enerjiye dayalı bir enerji sisteminin ilk adımının atılmasını talep ediyoruz" dedi.

Maraş'ın Pazarcık ve Narlı ilçeleri, Karadeniz'deki Fındıklı, Sinop ve Tunceli'den gelen kampanya temsilcilerinin de konuştuğu miting, Grup Marsis ve Zeynep Casalini'nin söylediği parçalarla sona erdi.



Bu haber 288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs