En Sıcak Konular

İran: ‘ABD, İsrail için güvenli alan yaratıyor’

0 0 0000 00:00 tsi
İran: ‘ABD, İsrail için güvenli alan yaratıyor’ İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar ABD’nin Fars-Arap cephesi yaratmaya çalışmakla kendi kanunsuz varlığını meşru göstermeye ve İsrail için güvenli bir çember oluşturmaya çabaladığını söyledi.

Neccar Tahran’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD’nin çeşitli yollarla İran’ın İslam ve Arap ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmesi ve geliştirmesinin önünü almaya çalıştığına değindi.

ABD yetkililerinin bölge ziyaretlerinin de bu amaçla yapıldığına dikkat çeken Neccar, bölgede gülünç bir İran korkusu yaymaya çalıştığını, silahlanma yarışı başlatarak, stratejik bir bölge olan Ortadoğu’da güvenlik ve istikrarı bozmaya çabaladığını ve kendi kanunsuz varlığına meşruiyet kazandırmak istediğini vurguladı.

Neccar ABD’nin Irak’taki tutumunun kendisinin güvenlik ortamını bozmak, terör ve şiddetin artmasını istediğini gösterdiğini ve Avrupa ülkelerini de Irak krizine sokmaya çalıştığını, Irak sorunu uluslar arası bir kriz haline dönüştürmek istediğini belirtti.

ABD’nin planlarının tutması halinde Ortadoğu’nun Amerikan hırsıyla yanmaya devam edeceğini ve bölge halklarının zarar göreceğini hatırlatan Neccar, Siyonist rejimin İslam ve Arap ülkelerinde milli hakimiyeti ve iktidarları zayıflatmak peşinde olduğunu ve buna karşılık İslam ülkelerinin zengin kaynaklarının İslam halklarının gelişmesi ve ilerlemesi yolunda harcanarak düşmanların oyunlarının bozulması gerektiğini söyledi.

Neccar Siyonist rejimin ABD odaklı Nil’den Fırat’a planını yürütmeye çalıştığını ve Irak’a yapılan saldırının bu planın bir parçası olduğunu belirterek, bu planın 33 günlük Lübnan direnişiyle bozulduğunu, Filistin ve Irak halkının direnişiyle Siyonist rejimin planlarının suya düştüğünü açıkladı.

Neccar ABD-İsrail oyunları karşısında tek çıkış yolunun bölgede birlik ve beraberlikten geçtiğini, İslam ülkelerinin uyanık olmaları ve barış ve huzur ortamını korumaya çalışmaları gerektiğini de vurguladı.
irna



Bu haber 246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,572 µs