En Sıcak Konular

TÜSİAD’dan ‘tıs’ yok!

0 0 0000 00:00 tsi
TÜSİAD’dan ‘tıs’ yok! Cumhurbaşkanı seçimlerinin her aşamasında ve genel seçimlere giden Türkiye’de hergün açıklamalar yaparak, AB ve iş dünyasının huzuru için, ‘içinden gelenleri’ söyleyen patronlar kulübü TÜSİAD ile ‘zarif’ başkanı Arzuhan

Genelkurmay’ın sert açıklaması direkt olarak Türkiye’deki “hakim medyayı” ve “patronlar kulübünü” hedef almıyor. Ama tali olarak oraya da bir mesaj gittiğini söylemek yanlış olmaz.

Nedenine gelince… Çünkü Son iki-üç aydır hem büyük medya organları hem de TÜSİAD, AKP hükümeti süresince kurduğu ‘huzurlu’ ekonomik düzenin bozulmasını istemiyor, hem medya hem de patronlar eliyle hükümete desek veriyordu.

Dahası zaman zaman-özellikle ilişkili medya-askeri inciten haberlere de sıkça yer veriyordu. Son iki-üç ayın gazete birinci sayfalarında bununla ilgili tomarla habere rastlanabilir. Ama sadece EMASYA haberlerini anımsayalım yeter.

Hatta TÜSİAD bu sürecin devam etmesini o kadar arzu ediyordu ki, Erdoğan’ın Köşk’e çıkmaması yönünde yoğun kulis yaptı. Muhtemelen Erdoğan’ın Köşk’e çıkkayacağını ilk öğrenen gruplardan biri de TÜSİAD’dı.

Bunu açıkça söyleyemediğinden başkanı Yalçındağ’ın ağzından, “içimde öyle bir his var… Çıkmayacak” garip sözleri bilme döküldü. Bu süreç içinde ve elbette genel seçimlere giden yolda da hem TÜSİAD hem bağlı medya AKP yönetimine elinden gelen tüm desteği verdi.

Hürriyet Gazetesi’nin EMASYA haberlerdine 1. ordu komutanı tarafından verilen yanıtla bütünleşen olayları anımsamak lazım. Sonunda da iş rayından çıktı ve Genelkurmay’ın açıklaması geldi.

Şimdi Türkiye sadece bu konuyu konuşuyor. Ama TÜSİAD’dan ses çıkmıyor! Neden acaba? AB’den henüz yeterli destek gelmedigi için olabilir mi? Ama meraka gerek yok. TÜSİAD muhakkak bir açıklama yapacaktır. Hele kriz yumuşarsa…

Bu açıklamanın tonu da gayet yumuşak ve nasıl söyleyelim, “saygı sunar” biçimde olacaktır. Neden mi? Çünkü asker TÜSİAD’a birkaç numara büyük gelir! Ve iyi ki de öyle.



Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,208 µs