En Sıcak Konular

Soli Özel: En üzücü muhalefetin tavrıdır

0 0 0000 00:00 tsi
Soli Özel: En üzücü muhalefetin tavrıdır Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Soli Özel,"En üzücü olanı muhalefetin ortada bir sivil mücadele varken gelen bu askeri müdehale karşısında "sivillerin alanına karışmayın" türünden net bir tavır almaması oldu." dedi.

Avrupa Birliği(AB) Genişlemeden sorumlu Olli Rehn'in "TSK demokrasiyi hükümete bırakmalı" şeklindeki açıklamasını değerlendiren Özel, " AB üyeliği ilkelerine uymayan bir davranış olarak gördüklerinde şüphe yok." diye konuştu. Bundan sonraki gelişmelerin sivillerin süreci nasıl yöneteceğine bağlı olduğunu ifade eden Özel, AB'nin tepkilerinin de buna göre yeniden şekilleneceğini belirtti. Pazartesi'den itibaren başlayacak süreci iyi izlemek gerektiğini kaydeden Özel, "Benim açımdan en üzücü olanı muhalefetin ortada bir sivil mücadele varken gelen bu askeri müdehale karşısında "sivillerin alanına karışmayın" türünden net bir tavır almaması oldu. " şeklinde konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin yaklaşımın da değerlendiren Özel şöyle konuştu "Burada ABD'nin bu hafta sonu 'kirizi aşacak mekanizmalar olur' diye ümit ettiğini, zaten gergin olan bir ortama daha fazla gerginlik unsuru kamamayı tercih ettiğini sanıyorum. Fakat, heralde ABD 1980 de olduğu gibi Türkiye'de siyaseteni parametrelerinin ordu tarafından çizilmesine onay vermeyecektir. Bu şu andaki açıklamalarıyla henüz durumu muhakeme etmekte oldukları izlenimini veriyor. AB'den daha geride bir pozisyondalar sivil demokrasi açısından. "
 
Zaman



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,166 µs