En Sıcak Konular

Mısır'da sabahtan bu yana olanlar

3 Şubat 2011 13:16 tsi
Mısır'da, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek aleyhtarları ile taraftarları arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. İşte gün içerisinde yaşanan gelişmeler

Mısır'da, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek aleyhtarları ile taraftarları arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. İşte gün içerisinde yaşanan gelişmeler:
 

SAAT 11:23 - Müslüman Kardeşler'den ulusal birlik hükümeti isteği


Mısır'ın en büyük muhalefet örgütü Müslüman Kardeşler, ulusal birlik hükümeti kurulmasını istedi. Müslüman Kardeşler örgütü El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile hükümetinin gitmesi gerektiğini belirterek "Bu rejimin devrilmesini ve tüm tarafların katılacağı bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını istiyoruz" dedi.


SAAT 11:03 - Mısır Başkan Yardımcısı, siyasi partilerle görüşmeler yaptı


Mısır Başkan Yardımcısı Ömer Süleyman, bugün ülkedeki siyasi partiler ve ulusal güçler ile 10 gündür devam eden ve Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in gitmesini isteyen gösterileri bitirmek amacı ile görüşmelerde bulundu.


SAAT 10:52 - 2 bin 870 kişi Türkiye'ye getirildi


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Mısır'daki olaylar dolayısıyla 2 bin 870 kişiyi Türkiye'ye getirdiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, bugün saat 09.30 itibarıyla, 29 Ocaktan itibaren Mısır'a gönderilen 9 tarifeli uçakla bin 192, tahliye amaçlı görevlendirilen 8 uçakla da bin 678 olmak üzere toplam 2 bin 870 kişinin Türkiye'ye getirildiğini belirtti.


SAAT: 10:51 - "Mübarek taraftarları bıçaklarla Tahrir meydanına gidiyor"


Görgü tanıkları, Mısır'ın başkenti Kahire'de bıçak ve sopalar taşıyan Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek taraftarlarının Tahrir meydanına doğru gittiğini ifade etti.


SAAT: 10:50 - Mısır'daki Türkler için uçak gidiyor


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı Mısır'daki çatışmalar sebebiyle bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları getirmek için yeni uçak gönderiyor. 281 yolcu kapasiteli özel tahliye uçağının yanı sıra Türk Hava Yolları'na ait 2 uçak daha Mısır'a gidecek.

SAAT: 10:07 - Türk muhabirler dövüldü

Mısır'da başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda protesto gösterilerini izleyen TRT temsilcisi Metin Turan ile Zaman gazetesi foto muhabiri İsa Şimşek, şiddete maruz kaldı.

Edinilen bilgiye göre Metin Turan, Tahrir Meydanı'na giderken Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yandaşlarınca yolu kesilerek feci şekilde dövüldü.

Mübarek taraftarları, Metin Turan'ın kamerasını, parasını, fotoğraf makinesini ve cep telefonunu gasp etti.

Metin Turan, kendi çabalarıyla Mübarek taraftarlarının elinden kurtularak Türkiye Büyükelçiliğine sığınmayı başardı.

Vücudunda ağır darp izleri ve yüzünde sıyrıklar bulunan Turan'ı elçilik yetkililerinin hastaneye götüreceği belirtildi.

Zaman gazetesi foto muhabiri İsa Şimşek ise önce muhalif göstericiler tarafından tartaklandı. Gösteri alanından çıkmaya çalışan Şimşek, daha sonra Mübarek yandaşları tarafından tartaklandı. Şimşek'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SAAT: 08:17 - Mısır ordusu, şiddet olaylarına karışanları tutukladı

Mısır'da, istifası istenen Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yanlıları tarafından başlatılan şiddet olaylarına karışanların ordu tarafından tutuklandığı bildirildi.

El Arabiya televizyonu, Tahrir Meydanı'ndaki protesto gösterilerinde yaşanan şiddetin ardından ordunun, bu olaylara karışanları tutukladığını duyurdu, ancak kaç kişinin tutuklandığını belirtmedi. Meydanın dışında kamp kuran hükümet karşıtı protestocular, ordunun müdahale etmesi çağrısında bulunmuş, ancak şiddet olayları sırasında ordu, müdahalede bulunmamıştı. Bu arada, bugün sabaha karşı çıkan çatışmalarda ölü sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

SAAT: 07:35 - Yabancı gazeteciler şiddet gördü

Mısır'da, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek aleyhtarları ile taraftarları arasında çıkan çatışmaları izleyen çok sayıda yabancı gazetecinin şiddet gördüğü bildirildi.

Başkent Kahire'nin merkezindeki Tahrir Meydanı'nda yaşanan çatışmaları takip eden yabancı muhabir, foto muhabiri ve kameramanların, kendileri açısından durumun son derece gergin olduğunu belirtti.

Bir AFP muhabirinin, Mübarek taraftarlarının kendisine karşı saldırgan davranması üzerine iki Mısırlı askerin korumasında meydanı terk ettiği ifade edildi. Merkezi Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan ''Le Soir'' gazetesi, olayları takip eden Serge Dumont adlı muhabirinin, ''dövüldükten sonra, kimliği belirsiz kişilerce götürüldüğünü'' duyurdu.

SAAT: 05:06 - 1 protestocu öldü, 7 kişi yaralandı
 
Al Arabiya televizyonu, Mısır'ın başkenti Kahire'de, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yanlılarının Tahrir meydanındaki göstericilerin üzerine ateş açtığını, olayda en az 1 protestocunun öldüğünü duyurdu. Görgü tanıkları, ateş açan Mübarek yanlılarının en az 7 göstericiyi yaraladığını bildirdi. Mısır'da günlerdir süren çatışmalarda en az 145 kişi öldü. Birleşmiş Milletler insan hakları şeflerinden Navi Pillay, 300'den fazla kişinin ölmüş olabileceğini açıklamıştı.

SAAT: 01:58 - Türklerin tahliyesine devam edilecek

Mısır'da yaşanan olayların ardından bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının tahliye edilmesine bugün de devam edileceği bildirildi.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başbakanlık tarafından tahsis edilen Türk Havayolları'na ait bir tahliye uçağının bugün öğle saatlerinde Kahire Uluslararası Havaalanı'na gelmesi bekleniyor.

Tahliye edilecek Türk vatandaşları ile ilgili kayıt işlemlerinin tamamlandığını belirten yetkililer, THY uçağının, 250 Türk vatandaşını Kahire'den alarak akşam saatlerinde İstanbul'a gideceğini söylediler.

Mısır'daki olayların başlangıç günü kabul edilen 25 Ocak tarihinden bu güne kadar, Türkiye'den gelen 8 tahliye uçağı, Mısır'da bulunan 1600 Türk vatandaşı ile 100 kadar Azerbaycan, Bosna Hersek ve Gürcistan vatandaşını tahliye etti.

 



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs