En Sıcak Konular

Putin'in partisi eriyor

3 Şubat 2011 12:07 tsi
Putin'in partisi Birleşik Rusya yüzde 10 destek kaybetti.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in partisi Birleşik Rusya yıl başından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Levada Center'ın ekim 2010 anketinde yüzde 45 destek bulan parti, Rusya merkezli araştırma şirketinin son çalışmasında yüzde 10 destek kaybederek yüzde 35'lere kadar geriledi.

İki yıl önce yüzde 57'leri bulan partiye destek, 2007 Duma seçimlerinden önce yüzde 67'ye çıkmıştı. Yüzde 64,3 oranla 2007 seçimlerinin galibi olan Birleşik Rusya, 450 sandalyenin bulunduğu Duma'da 315 milletvekili ile temsil ediliyor. Uzmanlara göre mevcut şartlarda Aralık 2011'de yapılacak parlamento seçimlerinde Putin'in partisinin sandalye sayısını koruyabilmesi zor.

Levada Center direktör yardımcısı Aleksey Grajdankin Vedomosti'ye yaptığı değerlendirmede Birleşik Rusya'nın yanı sıra Putin ve Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in de reytinglerinin gerilemiş olmasının temel gerekçesi ekonomi. Grajdankin'e göre Birleşik Rusya etkin isimlerle seçimlere kadar yeterli desteği alabilecek potansiyele sahip.

Birleşik Rusya başkanlık konseyi sekreteri Sergey Neverov da anket sonuçlarının yorgun kış dönemi ve Ocak ayının sendromu içerisinde normal olduğunu değerlendirdi. Gerçeklerden kaçmadıklarını kaydeden Neverov, ücretleri artırmalarının imkansız olduğuna değindi.

Bir kısım uzmanlara göre bahar mevsiminin sonunda kampanyaların başlamasının ardından siyasi arena yeterince ısınacak. O zaman parlamento dışında kalan siyasi hareketlerin daha aktif olabileceği, yüzde 7 barajın olduğu Duma seçimlerinde Adaletli Rusya ya da Liberal Demokrat Parti'nin parlamentoya giremeyebileceği kaydediliyor.

CİHAN




Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs