En Sıcak Konular

Kahire yeni çatışmalara gebe

3 Şubat 2011 11:02 tsi
Mısır'ın başkenti Kahire'de protestocular, Mübarek yandaşlarıyla çıkan çatışmalarda 3 kişinin ölmesi ardından bulundukları yerleri barikatlar kurarak güçlendiriyor.

Tahrir Meydanı'nda silah sesleri duyulduğu yolunda haberler geliyor. Kahire'deki BBC muhabiri, bugün de şiddet olaylarının yaşanmasına kesin gözüyle bakıldığını bildirdi. Dün Mübarek yandaşlarının Tahrir Meydanı'na girmeye çalışması üzerine çıkan çatışmalarda 600'den fazla kişi de yaralandı. Birleşmiş Milletler Mısır'da geçen hafta başlayan protestolarda şimdiye kadar 300 kişinin öldüğü tahmininde bulundu.

'Sivil polisler başlattı'Çatışmalar, Mübarek karşıtlarının üssü haline gelen Tahrir Meydanı'nda odaklanıyor. Meydanda toplanan binlerce hükümet karşıtı protestocu, Cumhurbaşkanı Mübarek'in derhal istifasını istiyor. 30 yıldır iktidarda olan Mübarek'in Eylül ayında yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıklamasını yeterli bulmayan birçok gösterici meydandan ayrılmayı reddediyor.

Dün birbirlerine taş ve sopayla saldıran, bazen yumruk yumruğa giren gruplar arasında meydan savaşını andıran görüntüler oluştu.

Bazı kişiler develer, atlar ve at arabalarıyla, kırbaç ve değnekler kullanarak kalabalığı yarmaya çalıştı.

Protestocular bu kişiler arasında sivil polisler olduğunu öne sürüyor. Atlarından indirilen bazı kişiler acımasızca dövüldü.

Çatışmalar gece saatlerinde yeniden alevlendi. Ordunun kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtığı görüldü. Ordu, Tahrir meydanındaki herkese evlerine dönme çağrısında bulundu. Bu arada Amerikan Yönetimi şiddet olaylarını kınadı.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Devlet Başkan Yardımcısı Ömer Süleyman'dan hükümet karşıtı protestocuları yıldırmaya çalışanların cezalandırılmasını istedi.

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs