En Sıcak Konular

Kayıp 'beşinci hücre'nin sırrı

3 Şubat 2011 09:31 tsi
Kayıp 'beşinci hücre'nin sırrı Gözler El Cezire'nin vatanına döndü...

WikiLeaks’ten sızan belgeler 11 Eylül saldırılarıyla ilgili bugüne kadar bilinmeyen üç Katarlı korsanın varlığını ortaya çıkardı. Belgelere göre bu üç kişi saldırılardan hemen önce ABD’de keşif çalışması yaptı. Diğer bir iddiaya göre ise bu kişiler saldırı düzenleyecek “Beşinci Hücre”ydi ancak son anda vazgeçtiler.

Üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen halen tam olarak sır perdesi aralanamayan 11 Eylül terörist saldırılarında da WikiLeaks depremi yaşanıyor. Bugüne kadar bilinmeyen “beşinci” 11 Eylül hücresinin ayrıntıları 11 Şubat 2010’da Katar’ın başkenti Doha’daki Amerikan elçiliğinden Amerikan İç Güvenlik Bakanlığı’na gönderilen belgelerle ortaya çıktı.

Daily Telegraph’ta yayınlanan belgelere göre isimleri Meshal Alhajri, Fahad Abdulla ve Ali Alfehaid olarak geçen şüpheli üçlü saldırılardan üç hafta önce, 15 Ağustos 2001’de Londra’dan New York’a uçtu. Ardından 11 Eylül’de hedef olan Dünya Ticaret Merkezi, Beyaz Saray, Pentagon ve CIA merkezlerinin bulunduğu Virginia’da keşif çalışmaları yaptılar. On gün sonra aynı üçlü Los Angeles’a gitti. Burada havalimanı yakınında bir otelde “bilinen bir terörist” tarafından kendilerine para yardımı yapıldı. Otel yetkilileri temizlik görevlisi sokmayarak dikkat çeken üçlünün kaldığı odada pilot üniformaları, pilot isimleri, sefer sayısı ve zamanlarının bulunduğu listeler gördüklerini söyledi. Odada ayrıca Suriye, Afganistan, Kudüs ve Ürdün’e gönderilmek üzere hazırlanmış koliler vardı. Belgelere göre bu kişilerin, 10 Eylül’de Los Angeles’tan Washington’a gidecek bir uçakta rezervasyonu bulunuyordu. Ancak uçağa binmediler.

Nerede oldukları bilinmiyor

 Aynı uçak ertesi gün beş kişilik bir grupça kaçırıldı ve Pentagon binasına çakıldı. Uçakta ve binada bulunan yaklaşık 200 kişi öldü. Üç Katarlı ülkelerine dönmeden önce Londra’ya uçtular. Şu anda nerede oldukları bilinmiyor. FBI ise onlar için av başlattı. Yetkililer ayrıca ABD’de kaldıkları sırada bu esrarlı hücreye yardım eden Muhammed El Mansuri adlı dördüncü bir zanlıyı da arıyor.

El Kaide ‘Nükleer 11 Eylül’ peşinde

WIKILEAKS sızıntı sitesinde yayınlanan belgeler El Kaide terör örgütünün nükleer bombaya çok yaklaştığına ve kullanmaya niyeti olduğuna dair işaretler bulunduğunu gösterdi. Daily Telegraph’ta yayınlanan belgeler Ocak 2009’da bir NATO zirvesine ait. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu uzmanları üye devletlerin temsilcilerine El Kaide’nin nükleer malzeme topladığını anlatıyor. Uzmanlar örgütün nükleer bombaya çok yaklaştığını belirterek, “Nükleer 11 Eylül’e hazır olun” uyarısı yapıyor.



Bu haber 1,759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,150 µs