En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye geri dönüş şartı

3 Şubat 2011 08:32 tsi
Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye geri dönüş şartı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partiye geri dönmek isteyen küskünler ve sosyal demokratlara şart koştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, CHP’ye dönmek isteyenlere “şartlı çağrı” yaptı. Kahvaltı sırasında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CHP’den ihraç edilen eski bakan Fikri Sağlar ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi isimlerin CHP’ye dönmesi ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

Sade yurttaş gibi gelin

 “Bizim sosyal demokrat ve yurtsever kişilerin ‘partiye, CHP’ye gelmesin’ diye bir söylem geliştirme lüksümüz yok. Herkesi kucaklamak istiyoruz. Ama bir ko şu lu muz var oda şu; ‘Biz ge le ce ğiz ama milletvekili listesinde adımız olmazsa, kıyameti koparırız’ anlayışıyla kimseyi kabul etmiyoruz. Geliyorsanız gelin CHP’nin iktidar olması için sade bir yurttaş gibi çaba harcayacaksanız, başımızın üzerinde yeriniz var. Ama milletvekili olacağım diye gelecekseniz hiç gelmeyin. Çünkü CHP’nin kavgaya değil, büyümeye ihtiyacı var. Bu herkes için geçerli bir nefer gibi çalışacak, herkesi kabul ederiz.”

Halkı sokağa çağırmadık

Kılıçdaroğlu, Adalet Komisyonu’nda yaşananları ve bazı CHP’li milletvekillerinin “direniş” çağrısını değerlendirdi. “Bizim halka sokağa inin gibi bir çağrımız yok” diyen Kılıçdaroğlu, “Halk isterse zaten sokağa çıkar, biz mi Torba Yasa ile ilgili sokağa çıkın dedik” diye konuştu.

AK Parti’ye 6 puan verdi

Kılıçdaroğlu, “Türk hükümetinin dış politikasına 10 üzerinden kaç puan veriyorsunuz” sorusu üzerine, “Ben 10 üzerinden 6’nın verilebileceği kanısındayım. Zayıf değil ama iyi de değil” dedi. Kılıçdaroğlu’na Mısır’daki gelişmeler de soruldu. CHP lideri bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’e yaptığı çağrıyı doğal karşıladığını söyledi.

YSK'nın kararı CHP'yi rahatlattı

DSP Genel Başkanı Masum Türker'in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasa'nın Geçici 16. Maddesi kapsamında, 12 Eylül'deki referandumda oy kullanamadığı için önümüzdeki seçimlerde, milletvekili seçilemeyeceği iddiası ile CHP'yi rahatlatan gelişme yaşandı. CHP'nin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, sözkonusu madde, referandumda oy kullanamayan Kılıçdaroğlu'nun durumunu etkilemeyecek. YSK'dan CHP'ye, "ilgili maddenin 1982'de kabul edilen anayasa oylaması ile ilgili olduğu, işlevini yitirdiği" bilgisinin iletildiği belirtildi. Türker, sözkonusu madde nedeniyle oy kullanamayan Kılıçdaroğlu ile referandumu boykot eden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer BDP milletvekillerinin önümüzdeki seçimlerde milletvekili seçilememesi riskinin olduğunu iddia etmişti. Ancak Ak Parti, maddenin geçici olduğunu açıklamıştı.

bugün

 

 



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,113 µs