iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

“Özal AKP’yi desteklemez, ama o oturuma katılırdı!”

0 0 0000 00:00 tsi
“Özal AKP’yi desteklemez, ama o oturuma katılırdı!” Turgut Özal’ın müsteşarı Hasan Celal Güzel’den kilit parti Anavatan'a Özal hatırlatması… iyibilgi özel

Turgut Özal’ın Müsteşarlığını yapmış olan tecrübeli siyasilerden Hasan Celal Güzel Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili tartışmaları iyibilgi’ye değerlendirdi.

İyibilgi’nin 367 tartışmaları ile ilgili sorusunu yanıtlayan Güzel, bu talebin anayasaya uygun olmadığını söyledi. Güzel, bu şartın aranmasının arkasında ya cahillik ya da kötü niyet aranması gerektiğini belirten Güzel, Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin kendisine gelmesi halinde görevsizlik kararı vererek reddetmesi gerektiğini belirtti. Anayasa mahkemesinin daha önce alınmış içtihat niteliğinde bir kararı olduğunu hatırlatan Güzel geçmişte Anayasa Mahkemesi’nin TBMM’nin kararı için kendisine gelindiğinde bunu reddettiğini hatırlattı. Güzel kanuna göre Anayasa Mahkemesi’nin yasaların anayasaya uygunluğunu ya da içtüzüğü görüşebileceğini belirtti.

“Askeri müdahaleye kadar gider!”

Peki, Anayasa Mahkemesi yine de bu talebi görüşmeye alır ve “367 vekil toplanmalıydı” kararı alırsa bu ne anlama gelir? Bu soruya net bir yanıt veren Güzel şu kelimelerin altını çiziyor: 1982 anayasasının gerisine dönüş olur, kaos yaratır. Elbette böyle bir durumun tek sonucu kaos olmayacak. Güzel’e göre halk bunu mağduriyet olarak algılayacak ve bunu seçimde cezalandıracak. Böyle olsa bile, yani AKP tekrar tek başına iktidara gelse bile bundan sonra Cumhurbaşkanını seçmenin çok zor hale gelebileceğini belirten Güzel, “askeri müdahalelere kadar varacak gelişmelere yol açılır” diyor.

Özal olsaydı…

Peki, Güzel’in Müsteşarlığını yaptığı Özal bugün yaşıyor olsaydı ne yapardı? Güzel’in yanıtı net: AKP’yi desteklemeyebilirdi. Ancak bu şartlar altında mutlaka oturuma girer ve anti-demokratik hukuk istismarına engel olurdu.

Halk Demirel’i elinde domatesle bekliyor!

Son olarak Hasan Celal Güzel’e Güniz Sokaktaki hareketliliği soruyoruz. Güzel, Demirel’in bir zamanlar Türkiye’yi yönetirken Güniz sokakta önemli hareketlenmelerin olduğunu, demokrasi yanlısı ve statüko karşıtı bu hareketlenmelerin içinde kendisinin de bulunduğunu belirtti. “O hareketlenmeler ülke içindi” diyen Güzel, Güniz sokakta artık ciddi bir dönüşüm yaşandığı fikrinde.  “Şimdiki hareketlilik bereketsiz” diyen Güzel, “28 Şubat sonrası halkın değerlerine karşı çıkması Güniz sokaktaki hareketliliğin ne yöne gittiğinin bir göstergesi” diyor. Hareketliliğin siyasetin dışında kalmış eski siyasilerin ve Demirel’den medet uman Anap ve DYP’lilerin getirdiği kuru kalabalıktan ibaret olduğunu belirten Güzel, “Demirel sokağa çıkamaz. Çıkarsa halk elinde yumurta ve domatesle bekliyor” diyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,444 µs