En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan rahatlatan açıklama

28 Ocak 2011 23:23 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'daki vatandaşlarımızın durumu hakkında bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'daki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek, ''Son bir saat içinde Mısır büyükelçimizle telefonla iki kez görüştüm. Şu ana kadar bize ulaşmış herhangi vatandaşımıza yönelik bir şiddet yok. Veya herhangi vatandaşımızın içinde olduğu bir şiddet olayı yok'' dedi.

Bakan Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır'daki gelişmelerin çok yakından takip edildiğini, son bir saat içinde Türkiye'nin Mısır Büyükelçisiyle telefonla iki kez görüştüğünü söyledi.

''Mısır halkı kardeş kabul ettiğimiz bir halk'' diyen Bakan Davutoğlu, bugünkü olaylarda ölü ve çok sayıda yaralıların olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bakan Davutoğlu, dost ve kardeş Mısır halkının bu tür acılar yaşamasını arzu etmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Bu açıdan bu acıları paylaşıyoruz. Tarafların şiddetten kaçınması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Toplumların talepleri olur, bunlar dile getirilir. Türkiye'nin ülkelerin içişlerine karışmama ilkesi vardır. Bu talepler gündeme getirildiğinde, bunların bu çerçevede o ülkeler tarafından, oradaki yönetimler tarafından doğru alınması icap eder. Şiddetten uzak durulması, özellikle kitlelere karşı şiddetin doğuracağı acı sonuçları geçmişte hep beraber yaşadık. Ben bu sancılı süreçten Mısır halkının daha güçlenmiş olarak çıkacağını ümit ediyorum. Hayatını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum''

Mısır'daki gelişmeleri Türk vatandaşları açısından da yakından takip ettiklerini vurgulayan Bakan Davutoğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı ile de görüştüğünü bildirdi.

Büyükelçiliğin, Türk vatandaşlarıyla bulundukları konumlarda irtibatlarını sürdürmeye çaba sarf ettiğini anlatan Bakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Vatandaşlarımızın sükunet içinde kendine risk oluşturabilecekleri alanların dışında emniyet içinde olmalarını tavsiye ederiz. Şu ana kadara bize ulaşmış herhangi bir vatandaşımıza yönelik bir şiddet veya bize ulaşmış bir bilgi yok. Veya vatandaşımızın içinde olduğu bir şiddet olayı yok. Ümit ederiz, dediğim gibi dost ve kardeş Mısır halkının selametini sağlayacak bir süreç içinde olaylar gelişir. Vatandaşlarımızın sükunet içinde olmalarını tavsiye ediyorum.

Havaalanlarında bekleyen vatandaşlarımız var ise onu tetkik ediyoruz. Onlarla ilgili THY yöneticileriyle görüştüm. Onların Türkiye'ye intikali düşünülebilir. Ancak Mısır çok büyük bir ülke, çok değişik noktalarda vatandaşlarımızın mevcudiyeti söz konusu olabilir. Herkesin mümkün olduğu kadar olayları teenni ile takip etmesini ve Büyükelçiliğimizle irtibatlarını koparmamasını tavsiye ederiz. Bu yönde gerekli talimatlar Büyükelçiliğe verildi.''

aa

 

 



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,863 µs