En Sıcak Konular

Bahçeli partisinin seçim bildirgesini açıkladı

28 Ocak 2011 16:17 tsi
Bahçeli partisinin seçim bildirgesini açıkladı MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin seçim bildirgesini açıklıyor: Türkiye yol ayrımında

Türkiye bugün tarihi bir kavşak noktasına gelmiştir. Önümüzdeki seçimler bir dönüm noktası olacaktır. Türkiye'yi bu hale getiren inançsız kadrolarla sandık başında hesaplaşacaktır. Türk milleti ya seçim sandığı yoluyla AKP'yi tavsiye edecek yada Türkiye'nin etnik temelde bir ayrışma, çatışma sürecine sürüklenmesi kaçınılmaz olacaktır. Ya AKP'ye ağır bir ders verecek, yada yolsuzluk, sosyal gerginlik ve huzursuzluk Türk milletinin katlanmaya mahkum olacağı acı bir kader haline gelecektir. Türkiye bir yol ayrımındadır.

AKP, İmralı canisiyle pazarlığın, kandil çeteleriyle müzakerenin, terörle mücadelede aczin adıdır. Rumlar karşısında ezikliğin adı AKP iktidarıdır.

AKP'nin bundan sonra vaad edebileceği tek şey işsizlik, yoksulluk,çatışma, etnik temelde ayrıştırılma ve bölünmedir. Türkiye'nin felaket sürüklenişine dur diyecek tek güç milletimizin sandık başındaki milli iradesidir. Milletimiz seçim sandığında AKP ile hesaplaşacaktır.

Siyasi hayatımızın yapısal sorunlarımızın başında siyasi ahlak ve dürüstlük açığı gelmektedir. AKP döneminde bu hastalıklı yapı tedavi kabul etmeyen kronik bir nitelik kazanmıştır. Sakat siyaset anlayışının en mümtaz örneği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Siyasi kapkaçılık da eklenmiştir. Başbakan'ın 2023 vizyonuna sarılması 2011-2019 seçimlerini AKP'nin kilometre taşları haline glemesi bunun en önemli örneği olmuştur.

2023 beyannamesini 1999'da MHP dile getirmiştir. Bizim 57'nci hükümet ortağı olduğumuz 2000'de ilk 10 ekonomi hedeflerini sahiplenmesi kendisi açısından bir gelişmedir. Bu gerçek ortadayken ve kayıtlara geçmişken, AKP'nin 2023'e yürüyoruz sloganını sahiplenmesi siyasi kapkaçılık olduğu gibi AKP'nin iflasının tescili olmuştur.

İlham kaynağının MHP olduğu açıktır.

12 yılını kapsayan bir programla MHP'nin iktidarında Türkiye'nin ekonomik ve küresel bir güç olması sağlanacaktır.

MHP'NİN HEDEFLERİ

Gerçek anlamda demokratik bir hukuk devletine bütün yöneleriyle işlerlik kazandırmak. Yargı bağımsızlığını teminat altına almak. Temiz toplum ve siyaset anlayışını hakim kılmak. Yolsuzluk ve yozlaşmanın kökünü kurutmak. Üretim kapasitesini arttırmak. Tarımda kendine yetmenin ötesinde yakın çevreye işlenmiş tarım ürünü satabilir hale gelmek. Vergi adaletini sağlamak. İşsizlik ve yoksulluğu ortadan kaldırmak, köklü eğitim reformu sağlamak. Milli birliğini siyasi, etnik bölücülüğü gündemden çıkarmış, Cumhuriyet'in temel nitelikleriyli milli ve manevi değerleri aradan çıkarmış bir düzen kuracağız.

Türkiye merkezli ve başkent odaklı yeni bir medeniyet tahsis etmeyi kendimize misyon olarak hedef belirledik.

Tek başına iktidara talibiz ve milletimizin desteğini istiyoruz.

SEÇİM BEYANNAMESİ

2011-2015 yıllarını kapsayan birinci MHP yılları onarım ve düzenin yeniden tahsis dönemi olacaktır. AKP iktidarının anti demokratik, vesayetçi, hukuk tanımaz, özgürlükleri kısıtlayıcı her türlü iş işlem ve kurumlarını ele alacağız ve bu çarpık düzene son vereceğiz.

Yeni bir anayasa yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız,

Terör sorunun çözeceğiz.

İşsizlik sorunun çözeceğiz.

Devlet teşkilatını ve demokrasiyi yeniden işler hale getireceğiz.

Ekonominini yüzde 7 büyümesini ve yıllık 700 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız

Kişi başına geliri 14 bin dolara çıkaracağız.

2015-2019 yıllarında ise gelişme, bütünleşme ve atılım dönemi olacaktır.
Bu yıllarda sürdürülebilir bir ekonomiyle, milli bütünleşme kaynaşmanın tesis edileceği bir dönem olacak. Ekonominin oratlama yüzde 7 büyümesini, kişi başına geliri 19 bin dolara, ihracatımızı 300 milyar dolara yükselteceğiz.

2023'ün sonunda yıllık ortalama yüzde 7 büyümeyi sağlayacağız. Milli gelirimiz 2.1 milyar dolara çıkaracağız. 2023'de ihracatımız 4 milyar dolara yükseltip, 31 milyon vatandaşımızın çalşımasını sağlayacağız.

DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILACAKTIR

Memurun tanımı yeniden yapılacaktır. Yerel yönetim reformuyla kamu hizmetlerinin erişimi kolaylaştırılacaktır. Yerel yönetimlerin yapısı güçlendirilecek yerinden yönetim, federal yapıların oluşturulmasına izin verilmeyecektir. Siyasi ahlak yasası çıkarılacaktır.

Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacaktır. Yüce Divan yetkisi yeniden yapılandırılacaktır. Yüce Divan'ın Yargıtay Ceza Daireleri başkanları tarafından oluşturulacak bir kurul tarafından yargılamalar yapılacaktır.

 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs