En Sıcak Konular

Erdoğan: Tehditlere aldırmıyoruz

28 Ocak 2011 15:48 tsi
Erdoğan: Tehditlere aldırmıyoruz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Tehditlere aldırmıyoruz. Biz bu kirli senaryolara, kirli ittifaklara aldırmıyoruz. Nasıl ki 8 yıl boyunca çetelere, hukuksuzluğa boyun eğmediysek, bugün de boyun eğmiyor, göz yummuyor, eyvallah demiyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde vatandaşlara hitap etti.

Ağrı'da açılışını yaptıkları tesislerin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şunları söyledi:

''Burada, tüm Ağrı'ya, tüm Ağrılı kardeşlerime, üzerime bir borç olan teşekkürlerimi de iletmek istiyorum. Ağrı, 12 Eylül halk oylamasında, yüzde 96 evet oyuyla, Türkiye rekorunu elde etti. Ağrı, en güçlü şekilde, adeta Ağrı Dağı kadar yüksek bir sadayla, demokrasiye, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne 'evet' dedi. Ağrı'ya da işte bu yakışırdı. Ağrı'ya rekor yakışırdı. Ağrı bizi mahcup etmedi ve demokrasi tarihimize adını gururla yazdırdı. Bütün Ağrı'ya, bütün Ağrılı kardeşlerime, bu tarihi rekordan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Benim, Doğudaki, güneydoğudaki vatandaşımı sandıktan uzak tutmaya çalıştılar. Ortaya çıkan oy oranları, benim buradaki vatandaşımın, tehdit yoluyla neden sandığa gönderilmediğini açık açık ortaya koyuyor. Bu tehditleri yapanlar, sandığa gidenlerin vicdanlarının sesini dinleyip 'evet' vereceklerini biliyorlardı. Ama onlar 'evet' çıksın istemiyordu, onlar 'hayır' çıksın istiyordu, onlar statüko kazansın istiyordu, onlar; çeteler kazansın, mafya kazansın, karanlık suç örgütleri kazansın istiyordu. Benim Ağrılı kardeşim, kimin kimlerin değirmenine su taşıdığını, kimlerin kimlerle kol kola gezdiğini lütfen görsün, lütfen bunu iyi analiz etsin.''

Bu tehditlere aldırmadıklarının altını çizen Erdoğan, ''Biz bu kirli senaryolara, kirli ittifaklara aldırmıyoruz. Nasıl ki 8 yıl boyunca çetelere, hukuksuzluğa boyun eğmediysek, bugün de boyun eğmiyor, göz yummuyor, eyvallah demiyoruz. Bakın açık açık söylüyorum; lamı cimi yok. İstanbul'da ne varsa, Ağrı'da da olacak. Ankara'da ne varsa, Van'da, Ardahan'da, Iğdır'da da o olacak. 81 vilayetin 81'i, eş zamanlı olarak kalkınacak, büyüyecek ve emin adımlarla geleceğe koşacak'' dedi.

-''ANADOLUJET ANKARA'DAN AĞRI'YA SEFER DÜZENLEYECEK''-

AK Parti hükümetinin bütün meselesinin, bütün derdinin bu olduğunu belirten Erdoğan, millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini dile getirdi. Vatandaşların gönüllerinde yer edinmek için geldiklerini kaydeden Erdoğan, millete yaranmak, övgüyü, takdiri, teveccühü sadece ve sadece milletten görmek, milletten almak için geldiklerini ifade etti.

Bugün de hizmetkarlığın gereğini yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Ağrı'da toplam 41 yatırımın resmi açılışını gerçekleştirdiklerini bildirdi. Tesislerin bir bölümünün daha önce hizmete girdiğini hatırlatan Erdoğan, ''Bundan rahatsız olanlar var onları biliyorum. Diyorlar ki 'zaten bunlar çalışıyordu'. Tabii çalışıyordu. Bekletecek halimiz yok. Ama resmi açılışını yapmak da bizim hakkımız'' dedi.

Eğitimden ulaştırmaya, sosyal yatırımlardan belediye hizmetlerine kadar, toplamda 200 milyon TL'yi aşan 41 yatırımı bugün, bu resmi törenle Ağrı'ya kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ağrı ne zaman il yapıldı biliyor musunuz? 1927... Peki Ağrı ne zaman üniversiteye kavuştu? Tam 80 yıl sonra, 2007 yılında, bizim dönemimizde. Ağrı, kendisine yakışan bir havaalanına ne zaman kavuştu? 84 yıl sonra, bugün, işte bu açılış töreniyle...

Ağrı'da, 2002 yılına kadar ne kadar bölünmüş yol vardı? Sadece 17 kilometre. 1927'den 2002'ye kadar Ağrı'ya sadece 17 kilometre bölünmüş yol inşa edilmişti. Şu 8 yılda ne kadar yapıldı biliyor musunuz? Tam 13 katı, 216 kilometre. İşte fark bu, işte hizmet farkı bu.

Havaalanını halkın yolu yaparak bu günlere geldik. 15 Şubattan itibaren Ağrı'ya haftada 7 olan sefer sayısı 11'e çıkacak. Anadolujet Ankara'dan Ağrı'ya sefer düzenleyecek.''

***

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz kardeşlik dedikçe, biz birlik, beraberlik dedikçe, biz hukuk dedikçe birileri nifak tohumları ekmenin gayreti içine giriyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün açılışını yaptıkları 41 tesis ve eser hakkında bilgi verdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne bir yeni fakülte binası daha kazandırıldığını belirten Erdoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasını bugün açtıklarını söyledi. 32 milyon TL yatırımla tamamlanan yeni havaalanı pistinin hizmete açıldığını bildiren Başbakan Erdoğan, Doğubeyazıd�Iğdır arasında 23 kilometre bölünmüş yolu resmi olarak açtıklarını ifade etti. Erdoğan, tesis ve eserlerin yapımında katkısı olan işadamı İbrahim Çeçen'e, ilgili bakan ve bürokratlara, mühendis ve işçilere teşekkür etti.

Bugün, eğitim alanında da önemli açılışlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, 1 fen lisesini, 1 kız meslek lisesini, 3 anaokulu ve 15 ilköğretim okulunu, TOKİ tarafından inşa edilen, Diyadin'de 200 öğrencilik pansiyonu, Doğubeyazıd'da 100 öğrencilik pansiyon ve spor salonunu hizmete açtıklarını dile getirdi.

Toplamda, Ağrı ve ilçelerine 239 derslik, 700 kişilik pansiyon, 13 lojman ve 1 spor salonu kazandırdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Bugünkü açılışla, TOKİ tarafından yaptırılan, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze ait 4 sevgi evini açıyoruz. Evini Yapana Yardım kapsamında 202 konutun açılışını gerçekleştiriyoruz. Diyadin'e bir semt sahası, Hamur Belediyesi'ne bir hizmet binasını yine bugün bu törenle hizmete alıyoruz. İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzunu, yol yapım çalışmalarını; DSİ tarafından tamamlanan çalışmaları, Ağrı Organize Sanayi Bölgesi altyapı hizmetlerini de bu törenle açıyoruz. Son olarak, Ağrı Belediyemizin hizmetlerini de, semt pazarlarını, üst geçit ve köprüleri, yol çalışmalarını da bugün açıyoruz'' dedi.

-''BÖYLE TABİAT HARİKALARI OLAN BİR ŞEHİR, YÜZ BİNLERCE, ABARTMIYORUM, MİLYONLARCA TURİSTİ HAK ETMİYOR MU?''-

Ağrı'nın çehresinin değiştiğini belirten Başbakan Erdoğan, bu kentin artık hak ettiği yatırım ve hizmetleri aldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Burada, Ağrı Dağı gibi, Tevrat'ta adı geçen, Nuh'un Gemisine sahip olduğu söylenen, yüksekliğiyle, yüceliği ile herkesi büyüleyen bir tabiat harikamız var. 3 bin yıl öncesine ait Doğubeyazıd Kalemiz, 200 yıl öncesine ait sanat şaheseri İshakpaşa Sarayımız var. Meteor Çukuru, Kudret Köprüsü, Murat Nehri, Buz Mağarası gibi eşsiz güzelliklerimiz var. Ağrı'nın, Ahmet Hani gibi yüzyıllara ismini yazdırmış bir büyük şairi, bir büyük gönül insanı var...

Ben burada, Ağrı'da sizlerle bir şeyi paylaşmak istiyorum; lütfen, her bir Ağrılı kardeşim, elini vicdanına koysun ve bu soruya öyle cevap versin. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın bu en güzel şehirlerinden birine, Ağrı'ya neden bugüne kadar turist gelmedi? Böyle güzellikleri, böyle tarihi eserleri, böyle tabiat harikaları olan bir şehir, yüz binlerce, abartmıyorum, milyonlarca turisti hak etmiyor mu? Her yıl dünyanın 5 kıtasından dağcıları, sporcuları bu şehir hak etmiyor mu?

Sadece turist değil, Gürcistan'a, Nahcivan'a, İran'a, hatta Irak'a, Suriye'ye bu kadar yakın bir şehir, daha fazla özel sektör yatırımını hak etmiyor mu? Peki bunlar neden olmuyor? Bunlar bugüne kadar neden olmadı? Elinizi vicdanınıza koyun ve cevap verin...''

-''TÜRKİYE KARDEŞLİKLE BÜYÜYECEK, AĞRI KARDEŞLİKLE BÜYÜYECEK''-

Bunun iki önemli nedeni bulunduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, birinci neden olarak yol bulunmamasını, ulaşımın kısıtlı olmasını, ikinci neden olarak da Ağrı'nın imajını bozmak, zedelemek için birilerinin var güçleriyle çalışmasını gösterdi.

Havaalanıyla, yeni pistiyle, Ankara'dan, İstanbul'dan kalkan uçaklarla, modern, bölünmüş yollarıyla, ilçe yolları, köy yollarıyla AK Parti hükümetinin Ağrı'da ulaşım mazeretini ortadan kaldırdığını belirten Erdoğan, yıllarca ihmal edilen ve yıllarca çivi çakılmayan Ağrı'nın ellerinden tuttuklarını ve yeniden ayağa kaldırdıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Geliyorum ikinci meseleye... Bir şehre turist gelmesi için, özel sektör yatırımı gelmesi için, yolun yanında, o şehirde huzur olacak, güvenlik olacak, istikrar olacak. İşte burada direnenler var. Ağrı'ya turist gelmesin, Ağrı'ya yatırım gelmesin, Ağrı zenginleşmesin, Ağrı'nın esnafı, çiftçisi kazanmasın diye ayak diretenler var. Ağrı'nın imajı değişmesin, huzur, istikrar, emniyet şu güzel Ağrı'ya hakim olmasın, yoksulluk devam etsin diye çaba harcayanlar var.

Üniversiteden rahatsız oluyorlar, bölünmüş yollardan rahatsız oluyorlar, açtığımız okullardan rahatsız oluyorlar, spor tesislerinden, hizmet binalarından rahatsız oluyorlar. Merhum Ahmede Hani'nin o muhteşem eserini Kürtçe ve Türkçe bastığımız için, hem de Kültür Bakanlığı eliyle bastığımız için rahatsız oluyorlar. TRT ŞEŞ'ten rahatsız oluyorlar, üniversitelerde enstitülerden rahatsız oluyorlar, Olağanüstü Halin kalkmasından rahatsız oluyorlar, demokrasinin ileri standartlara ulaşmasından rahatsız oluyor, bunu hazmedemiyorlar. Batman'a 69 farklı eseri açmak için gidiyoruz, vatandaş törene katılmasın diye baskı yapıyor, vatandaşı tehdit ediyorlar. Biz kardeşlik dedikçe, biz birlik, beraberlik dedikçe, biz hukuk dedikçe birileri nifak tohumları ekmenin gayreti içine giriyor. Kimse kusura bakmasın, benim Ağrı'daki vatandaşım, tıpkı İstanbul'daki, tıpkı Ankara'daki, tıpkı İzmir'deki, tıpkı diğer 80 vilayetteki vatandaşım gibi her şeyi görüyor, her şeyi çok iyi değerlendiriyor.''

Bu ülkede kimlerin demokrasi için, özgürlük için, hak ve hukuk için çabaladığını, kimlerin çatışmadan, kandan medet umduğunu halkın artık çok iyi gördüğünü, bildiğini vurgulayan Erdoğan, ''Ve şunu da söylüyorum; benim 81 vilayetteki vatandaşlarım, artık kimlerin kimlerle işbirliği yaptığını, kimlerin kimlerle ortak iş tuttuğunu, ne tür kirli tezgahların birlikte hazırlandığını da görüyor ve biliyor. Bizim dilimiz her zaman samimiyetin dili oldu. Biz Ağrı'da farklı, Muğla'da farklı konuşanlardan olmadık. Biz maskeler ardına gizlenenlerden, doğuda konuşup, batıda çark edenlerden, tahrik siyasetiyle, istismar siyasetiyle rant sağlamaya çalışanlardan olmadık'' dedi.

Yaptığı konuşmada AK Parti iktidarı döneminde Ağrı'ya yapılan yatırımlardan örnekler de veren Erdoğan, ''bizim hayallerimiz var, bizim Ağrı Dağı kadar büyük hedeflerimiz var. Siz destek verdikçe, siz, 12 Eylülde olduğu gibi rekorlar kırarak demokrasiye sahip çıktıkça, siz hayır dualarınızla bizi kolladıkça, Allah şahidimiz olsun ki bıkmadan, usanmadan, yorulmadan hizmet üretmeye devam edeceğiz. Türkiye kardeşlikle büyüyecek, Ağrı kardeşlikle büyüyecek'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve milletvekilleri ile birlikte kurdele keserek tesislerin ortak açılışını gerçekleştirdi.

Öte yandan, bir grup vatandaş açılış töreninde milletvekillerini protesto etti.

A.A.



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs