En Sıcak Konular

AB, vatandaşlarımıza her gün hakaret ediyor

28 Ocak 2011 13:31 tsi
TUSKON'un, Avrupa Politika Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği toplantıda konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'ye yönelik vize rejimini sert bir şekilde eleştirdi.

Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin her gün elçilik ve konsolosluklarında Türk vatandaşlarına hakaret ettiğini söyledi. Türk vatandaşlarının, AB konsolosluklarının önündeki kuyruklarda beklerken kendilerini 'en az Avrupalı hissettikleri anı' yaşadıklarını belirtti.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Brüksel'in muteber düşünce kuruluşlarından Avrupa Siyaset Merkezi'nin (EPC) ortaklaşa düzenlediği toplantıda konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, vize konusunda Avrupa'ya ve Avrupalı meslektaşlarına çok ağır yüklendi. Hannover Sulh Mahkemesi'nin Almanya'ya vizesiz girdiği için tutuklanan Türk vatandaşını serbest bırakmasının ardından konuşan Bağış, AB'nin, her gün elçilik ve konsolosluklarında Türk vatandaşlarına hakaret ettiğini söyledi.

"Yasa dışı göç konusunda Türkiye, üzerine düşenleri ne kadar yapıyor?" sorusuna cevap verirken sinirlendiği gözlenen Bağış, "Kaçak göçü engellememiz için daha fazla para ayırmamız gerekiyor. Bu daha fazla para da her gün AB üyesi ülkelerin elçilik ve konsolosluklarında hakaret edilen Türk vatandaşlarının vergileri. Vatandaşlarımız bunu tabii ki sorgulayacaktır. 'Avrupalıların sorunlarını çözmek için benim paramı kullanacaksınız ve aynı zamanda Avrupalıların bana hakaret etmesine de müsaade edeceksin' diye soracaklar." dedi. Türkiye'nin bir emirlik olmadığını, kamuoyunun dikkate alınması gereken bir ülke olduğuna işaret eden Başmüzakereci, vize, müzakereler, terörle mücadele, Kıbrıs gibi konularda AB'nin hiç de iyi niyetli davranmadığını vurguladı.

MERKEL, TARİHî HATA YAPTI

Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Rum Kesimi'nde müzakerelerin başarısızlığından Türk tarafını sorumlu tutan Almanya Başbakanı'na da yüklenen Bağış, Merkel'in "tarihi bir hata" yaptığını söyledi. Merkel'in kendisinin sorun çözülmeden Rum Kesimi'nin Birlik'e alınmasını hata olarak nitelendirdiğine işaret eden Bağış, "Bu, kendisiyle çelişen beyanların hangisi hakiki, buna ben karar vermeyeyim." dedi.

AB'nin öncelikle doğrudan ticaret gibi Kıbrıslı Türklere verdiği sözleri tutarak ve Kıbrıs sorununun Türkiye-AB ilişkilerini rehin almasını engelleyerek çözüme katkı yapabileceğini belirten Bağış, Merkel'i kastederek ancak isim vermeden, "Bir tarafı suçlayarak mevcut gerçekleri keskin şekilde inkar etmek, yanlış yönde atılmış bir adımdır. Bu sadece bir cehalet mi yoksa bariz bir menfaatperestlik mi anlayabilmiş değilim." karşılığını verdi. Son 50 yılda Türkiye'nin müzakerelerin fişini çekmesi için çok uğraşıldığına işaret eden Bağış, Türkiye'nin asla müzakerelerden çekilen taraf olmayacağını ilan etti. Bağış, "Müzakerelerin fişini çekme zevkini Avrupalılara bırakıyoruz." dedi.

 



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,546 µs