En Sıcak Konular

Eroğlu: Türkiye enerjide dışa bağımlılık sorununu aşmalı

28 Ocak 2011 13:04 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin gelişimini daha da hızlandırabilmesi için enerjide dışa bağımlılık sorununu aşması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, bunun için yenilenebilir enerji kaynaklarını sonuna kadar kullanırken, nükleer santrallerin de değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Eroğlu, bir dizi ziyaret ve baraj temel atma töreni için geldiği Mersin'de Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Eroğlu burada yaptığı konuşmada, Mersin'in hızlı bir şekilde gelişebilmesi için önemli kararlar aldıklarını belirterek, bu çerçevede, 2011'de büyük projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Tüm bu yatırımlar sayesinde Mersin'in, bugüne kadar kullanamadığı değerlerin harekete geçeceğini belirten Eroğlu, 2011 yılının Mersin için yatırım açısından hamle yılı olacağını ifade etti.

BELDES Projesi kapsamında şimdiye kadar nüfusu 10 binden az olan belediyelerin desteklendiğin anlatan Eroğlu, "Bu destek 10 bin nüfusla sınırlı kalmayıp tüm belediyelere nüfus yoğunluğuna göre dağılımı yapılacak. Buradaki temel hedefimiz, belediyelerimizin altyapı eksikliğinin kalmaması.'' ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin nükleer santrallerle ilgili sorusunu cevaplayan Eroğlu, "Ermenistan'daki santral çok eski teknolojiye sahip. Sınırımızda tehlike olup olmadığının araştırılması için bazı arkadaşlarımızı görevlendirdik. Ancak yapılan incelemede herhangi bir radyasyon sızıntısı yok. Etrafımızda çok eski teknolojiye sahip santraller var ama Türkiye'de hiç nükleer santral yok. Aslında Türkiye'nin bunu çok önceden yapmış olması gerekirdi. Şu an 200 milyar kilovat saat olan enerji ihtiyacımız, 2020 yılında 450 milyar kilovat saate çıkacak. Çünkü Türkiye çok hızlı bir gelişmeye sahip ve bunu daha da hızlandırabilmek için enerjide dışa bağımlılık sorununu aşmış olması gerekir. Bu kapsamda da yenilenebilir enerjileri sonuna kadar kullanırken, nükleer santralleri de değerlendirmeliyiz. Eğer nükleer santral son teknoloji ile yapılırsa temiz ve çevreci bir enerji olabilir. Şuna emin olabilirsiniz ki Mersin'de kurulacak nükleer santral için gerekli tedbirler alınacak. Bunun için her şeyi bir çevreci olarak ben yapacağım." dedi.

Nükleer santralin Mersin'deki turizmi etkileyip etkilemeyeceği sorusuna da Eroğlu, ''Paris'i Türkiye'nin üç katı turist ziyaret ediyor ve Paris'in göbeğinde nükleer santral var. İstenildiği zaman hiçbir mahsuru olmaz. Sizler bundan hiç endişe etmeyin.'' diye konuştu.

Vali Güzeoğlu, brifingin ardından Bakan Eroğlu'na plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Eroğlu, daha sonra valilik bahçesine fidan dikti.

 cihan



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,444 µs