En Sıcak Konular

16 milyon öğrenciyi karne heyecanı sardı

28 Ocak 2011 09:27 tsi
Okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 16 milyon öğrenci bugün karne heyecanı yaşıyor. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilköğretim öğrencisi, ilk kez karne ile tanışacak.

Öğrenciler, yoğun ders programının ardından 15 günlük sömestır tatilinde dinlenme fırsatı bulacak. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010'da başlayan ilk yarısı bugün sona ererken, ikinci dönem 14 Şubat'ta başlayacak. Eğitim sezonu 17 Haziran'da tamamlanacak.

İkinci yarıyıl, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. İlköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavları'na (SBS) katılacak. SBS, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri için 5 Haziran 2011'de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için ise 4 Haziran'da yapılacak. İlköğretim 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile lise 9., 10. ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 30 Nisan'da gerçekleştirilecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için PYBS 4 Haziran'da düzenlenecek. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ise 27 Mart 2011 Pazar günü yapılacak.

Okul birincisi Hazal karnesini göremedi

Ordu'da önceki gün şofben zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden ilköğretim öğrencisi Hazal Topçuoğlu (12) toprağa verildi. Okul birincisi olan küçük kız, karne almaya bir gün kala takdir belgeleri ile son yolculuğuna uğurlandı. Şirinevler Mahallesi'nde oturan 6. sınıf öğrencisi Hazal, önceki akşam yıkanmak için girdiği banyodan uzun süre çıkmamıştı. Banyoya giren ailesi tarafından baygın halde bulunan küçük kız, kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde kurtarılamamıştı. Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu öğrencisi Hazal için dün evinin önünde cenaze töreni düzenlendi. Küçük kızın, bugünkü karne töreninde bir takdir belgesi ve bir de onur belgesi alacağı, karnesindeki derslerinin tamamının ise pekiyi olduğu öğrenildi. Hazal'ın öğretmenleri, aynı zamanda sınıf başkanı olan küçük kızın, ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Törende Hazal'ın arkadaşları gözyaşlarına boğulurken, anne-babası Tülay-Enver çifti ve ağabeyi Serhat (18) fenalık geçirdi. Anne Topçuoğlu, cenazede "Kızım sana hakkım helal olsun, melekler ve huriler hep yoldaşın olsun." diyerek ağladı. Cenaze, törenin ardından toprağa verilmek üzere Ulubey ilçesi Fındıklı köyüne götürüldü.
 
aa



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs