Ergenekon gel-giti | " /> Ergenekon gel-giti | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de Ergenekon gel-giti

28 Ocak 2011 08:28 tsi
CHP'de Ergenekon gel-giti  CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon sanıklarının milletvekilliği adaylığı ile ilgili olarak 4 ay içinde yaptığı değişik açıklamalar partililerin olduğu kadar tüm Türkiye’nin de kafasını karıştırdı.

CHP’de Ergenekon çatlağı giderek büyüyor. CHP Genel başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un gündeme getirdiği Ergenekon sanıklarının CHP’den milletvekili yapılması planı yönetimi bölerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelişkili açıklamaları dikkat çekiyor.

Kılıçdaroğlu’nun Aralık ayı başındaki Bursa ziyaretinde açığa çıkan Silivri planı, yöneticilerin birbirinden çelişkili açıklamalarıyla farklı bir boyut kazanırken, kamuoyunda ise kafa karışıklığına neden oldu. İşte CHP yönetim kademesinin Ergenekon adaylarıyla ilgili birbirinden farklı açıklamaları: 

“OLUMSUZ OLSA HAYIR DERDİM”

1 ARALIK 2010 BURSA


Bursa’da Bursa Kent Gazetesi Yazarı Yusuf Kotaman, Kılıçdaroğlu’na “DTP cezaevindeki Sebahat Tuncel’i milletvekili adayı gösterdi ve seçilen Tuncel’i TBMM’ye taşıdı. Şimdi, Silivri zindanlarında yatan gazeteci meslektaşlarımız Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Profesör Mehmet Haberal’ı genel seçimlerde kontenjan milletvekili olarak düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Listeler hazırlandığında göreceksiniz” dedi. Kotaman, “Peki, olumlu diyebilir miyiz?” diye sorunca ise Kılıçdaroğlu, “Olumsuz olsaydı hemen hayır derdim” karşılığını verdi.

HER TALEBE SAYGILIYIZ

22 OCAK 2011 DENİZLİ


Kılıçdaroğlu Denizli ziyaretinde gazetecilerin “Hanefi Avcı, Mehmet Haberal gibi tutuklu sanıkları aday göstermeniz söz konusu mu’ sorusu üzerine, “Her talebe saygılıyız, niye böyle bir talep geldi diye bir şey diyemeyiz ama sonuçta karar verecek olan parti organları” yanıtını verdi.

BATUM’UN ADAY ÖNERİSİ

24 OCAK 2011 DENİZLİ


Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, bir televizyon kanalının canlı yayınında yaptığı açıklamada, Balbay ve Özkan’ın milletvekili adaylığı için Parti Meclisi’ne öneride bulunabileceğini söyledi. Batum, konuya ilişkin sözlerinin kişisel görüşleri olduğunu da vurguladı.

TEKİN KARŞI ÇIKTI

24 OCAK 2011 P.TESİ


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise Batum’un sözlerinin hemen ardından bir başka televizyon kanalına yaptığı açıklamada, üstü örtülü Batum’u eleştirerek, “Türkiye’nin ve CHP’nin şu anki gündemi işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gibi konulardır: CHP’nin bugün gündeminde adaylık konusu mu var?’’ diye sordu. Tekin, herkesin aday olma hakkı bulunduğunu ancak adaylıkların Nisan ayında değerlendirileceğini de kaydetti.

BATUM ISRAR EDİYOR

25 OCAK 2011 SALI


Batum, CHP’nin Meclis grubu öncesi gazetecilerin sorusu üzerine, Balbay ve Özkan’ın milletvekili olmasını hapisten kurtulmaları için istemediklerini savunarak, “O kişilerin kurtarılması için önermiyoruz. Çünkü Anayasa’nın 83. maddesi açık, kurtarılmaları mümkün değil. Biz bunları kurtarmak değil, neyle suçlandıklarını bilmeden yatan iki gazetecinin sembolik olarak arkasında durmak için aday olmalarını istiyoruz. Benim kişisel önerim” dedi.

ÖYLE BİR ŞEY YOK

25 OCAK  SALI 14:30


Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısının çıkışında gazetecilerin Balbay ve Özkan’ın adaylığı konusunda sadece “Öyle bir şey yok” demekle yetindi. 

İSTEYEN ADAY OLABİLİR

25 OCAK  SALI 20:00

Kılıçdaroğlu, akşam milletvekillerine verdiği yemekli toplantıya gelişinde ise “İsteyen aday adaylığı için başvurabilir. Yasal bir engel yok. Ama partinin bir kararı yok, Sayın Süheyl Batum, yaptığı açıklamada böyle bir temenniyi dile getirmiş o kadar’’ diyerek birkaç saat önceki konuşmasından farklı bir açıklama yaptı.

PM İSTERSE ADAY GÖSTERİRİZ

27 OCAK  PERŞEMBE


CHP lideri Ergenekon sanıklarının adaylığı konusunda ise son olarak dün yine değişik bir açıklam ayaptı. Kılıçdaroğlu gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine “Parti Meclisi hartimizin zaygın bir organı orada eğer bu yönde bir karar alınırsa bunu yerine getiririz” diyerek Özkan ve Balbay’ın adaylıkları için açık kapı bıraktı.

star



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,943 µs