En Sıcak Konular

'Kurşunlu' tehdite tepki yağıyor

28 Ocak 2011 08:14 tsi
'Kurşunlu' tehdite tepki yağıyor Dink cinayetinde sır perdesini aralayan Adem Yavuz Arslan'a yapılan 'kurşunlu tehdit' nedeniyle polis savcılık alarma geçti.

Paketin gönderildiği Yozgat'taki kargo ofisinin güvenlik kamerası olmadığı, gönderen kişinin de sahte isim kullandığı belirlendi. Siyasetçi ve gazetecilere göre "karanlık güçler yine devrede"

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'a kargo paketi içinde gönderilen beyaz bere ve 4 Kaleşnikof mermisiyle ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin çarpıcı bağlantıların anlatıldığı "Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonunun Şifreleri" adlı kitabın yazarı Arslan'a gönderilen tehdit paketiyle ilgili Emniyet'te kırmızı alarm verildi. Kargonun, Yozgat'ın Yerköy ilçesinden gönderildiğinin belirlenmesi üzerine polis, kargo şirketini incelemeye aldı.

Bilgiler sahte çıktı

Yapılan araştırmada Yerköy'deki kargo ofisinde güvenlik kamerası bulunmadığı anlaşıldı. Polis, bu ofisin özel olarak seçildiğini vurguladı. İlçede MOBESE kameralarının da olmadığını belirten Emniyet yetkilileri, çevredeki işyerlerinin kamera kayıtlarının incelemeye alındığını kaydetti. Kargo paketi üzerinde gönderen olarak ifade edilen 'Hamide Gül Çakır' ismi ve verilen telefon numarasının da sahte olduğu ortaya çıktı. Paketi gönderen kişinin verdiği TC kimlik numarasının ise başka birisine ait olduğu bildirildi.

Kargo ofisinde kamera olmaması, göndericinin bilgilerinin sahte olması ve mermilerin üzerinde parmak izinin bulunmaması tehdidin profesyonelce yapıldığını gözler önüne serdi. Konuyla ilgili savcılığa ifade veren Arslan, Ankara Valiliği'ne de başvurarak koruma talep etti. Başvuruyu hemen değerlendiren Valilik Arslan'a koruma ekibi tahsis etti.

Öte yandan Akın Birdal, TBMM İnsan Haklan Komisyonu Başkanlığına başvurarak, Arslan'a gönderilen bere ve mermilerle ilgili faillerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Kitabı 18 Ocak'ta piyasaya çıkan Adem Yavuz Arslan'a önceki gün 4 adet Kaleşnikof mermisi ile Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ınkine benzer beyaz bir bere gönderilmişti. Ankara Terörle Mücadele polisi, Arslan'ın gazetedeki ofisine gönderilen paketi ve içindekileri tek tek incelemişti.

TGC kınama yayınladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) bir bildiri ile Ankara Temsilcimiz Adem Yavuz Arslan'ın tehdit edilmesini kınadı. Cemiyet, yetkilileri bu tehdidin kaynağını açığa çıkarmaya çağırdı. Tehdit olayının basın özgürlüğü açısından büyük bir utanç ve vahim bir durum olduğu belirtilen açıklamada "Yetkilileri Arslan'ın uğradığı tehdidin kaynağını ortaya çıkarmak için göreve çağırıyoruz" denildi.

TEPKi YAĞDI

SONUNA KADAR GİDİLMELİ

Suat Kılıç AK Parti Grup Başkan Vekili: "Geldiği adres ve gönderen bulununcaya kadar tüm güvenlik ve istihbarat birimlerinin olağanüstü çaba göstermesi gerekmektedir. Davalarla susturulmaya çalışılan bir gazetecinin kurşunlarla tehdit ediliyor olması demokrasimizin kaldırabileceği bir konu değildir. Sonuna kadar üzerine gidilmeli. Adres mutlaka tespit edilmeli."

DERİN GÜÇLER VURGUSU

TBMM Hrant Dink Komisyonu Başkanı Mehmet Ocaktan: "Hrant Dink cinayeti Türkiye'de dengeleri alt-üst edebilecek bir cinayettir. Arka planındakilerin ortaya çıkmasından bazı güçler rahatsız olmaya başladılar. Tehditler bundan sonra artarak devam edecektir. Derin güçleri koruyan gazetecilerin ise parlatılmaya çalışılması dikkat çekiyor."

ELBETTE TEHDİT EDECEKLER

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart: "Hükümet, Adem Bey'e yönelik bu eylemi hakikaten aydınlatmak istiyorsa ortaya çıkarır. Kamera yoksa yok edeni bulsunlar. Dink cinayetinin çözülmesinden rahatsız olanlar, Arslan gibi Nedim Şener gibi gazetecileri elbette tehdit edecektir."

HÜRRİYET KISITLANIYOR

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural : "Bu tarz girişimleri kınıyorum. Türkiye maalesef çok huzursuz bir ülke haline dönüştü. Tehditlerle hürriyetin kısıtlanması söz konusudur. Maalesef tüm vatandaşlarımızın ve medya özgürlüğünün tehdit altında olduğu üzücü bir dönem yaşıyoruz."

KOVANA ÇOMAK SOKTU

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar: "Arslan, kitabıyla arı kovanına çomak soktu. Gerçeklerin bu kitapla gün ışığına çıkarılması bazı çevreleri özellikle de jandarmayla irtibatlı odakları rahatsız ettiği görünüyor."

HUKUK DIŞI YAPILAR AKTİF

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal: "Bu durum gerçeklerin açığa çıkmaması için çalışan hukuk dışı yapıların hâlâ aktif olduğunu gösteriyor. İktidarın, bunu yapanları derhal açığa çıkarması gerekir."

YAN YANA SAF TUTALIM

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş: "Burada aslında Hrant Dink'in niye öldürüldüğünün arkasını ve sorumlularını araştırmayın mesajı verilmek isteniyor. Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyen insanlar olarak yan yana saf tutarsak bu tarz zorlukları aşar ve yeni gazeteci arkadaşlarımızı bu tür saldırılara kurban vermeyiz."

DEVLETİN NAMUS BORCU

Yenişafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi: "Kalemiyle fikirleriyle Türk basınına çok büyük hizmetler yapacağına inandığım meslektaşım ve dostum Adem Yavuz Arslan'ı korumak bu devletin namus borcudur. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ali Bayramoğlu: "Hoş olmayan bir şey. Bu tür tehditler ciddiye alınmalıdır ve bunların üzerine gidilmelidir. Ben de zamanında benzer tehditler aldım. Bana da e-mailler gelmişti. Fakat yaptığım başvurular ve ısrarlı davranışım üzerine tehdit edilen kişiler de bulunmuştu. Dolayısıyla Türkiye'de hala bir çatışma, savaş devam ediyor bunlar da bunun göstergesi."

ÇOK ÜZDÜ AMA ŞAŞIRTMADI

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir: "Türkiye'de karanlık olaylar aydınlatılmadıkça aydınlatmaya çalışanlar da karanlığa doğru sürüklenmeye çalışılıyor. Arslan'ın başına gelen daha önce bu ülkede yaşananlar kapsamında beni çok üzmekle beraber şaşırtmadı da. Devletin geciktiği, yakalayamadığı, aydınlatamadığı her olay sonrasında iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışanlar da mutlaka ya sindirildi ya korkutuldu."

KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin: "Kınıyorum. Kabul edilemez bir şey. Bir gazeteci, bir yazar kendi düşüncesini yansıtabilir. Bir yazara yönelik tehdit içeren mesajlar gönderilmesini kabul etmek asla mümkün değil."

bugün



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs