En Sıcak Konular

'İki partili sistemi istiyorum'

28 Ocak 2011 08:07 tsi
'İki partili sistemi istiyorum'

"Bu sistemi faydalı buluyorum. Çünkü ikili sistemde parlamentolar daha etkin işliyor, yönetiminde de istikrar söz konusu oluyor. Amerika'ya bakın"

Akşam gazetesine konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'İki partili bir Meclis sistemini istediğiniz uzun süredir konuşuluyor. Böyle bir isteğiniz gerçekten var mı?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Doğrusu evet. Bu sistemi faydalı buluyorum. Çünkü ikili sistemde parlamentolar daha etkin işliyor, yönetiminde de istikrar söz konusu oluyor. Amerika'ya bakın. Aynı sistem olsun anlamında değil ama kanunların nasıl çıktığını görürsünüz. Bunun örneğini yakın zamanda biz de Ticaret Kanunu'nda yaşadık. Nasıl olduysa, muhalefet destek verdi ve üç günde çıkardık.'

*   *   * 

Konunun Parlamenter sistem içerisinde tartışılmasını istediğini belirten Erdoğan, "Benim halkım her şeyi bilmeli" dedi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya attığı "Başkanlık Sistemi" tartışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Çekincem var" açıklamasına CHP lideri Kemel Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın destek vermesinin ardından Başbakan Erdoğan tartışmaya dün Erzurum'dan katıldı. Erdoğan, "Benim halkım her şeyi bilmeli. Başkanlık Sistemi nedir? Bunu bilmeli" dedi.

Çekinmek demokratlığa ters

25. Dünya Üniversiter Kış Oyunları'nın açılış programına katılmak için gittiği Erzurum'da AK Parti il binasının açılışını yapan Erdoğan, ardından gençlerle yapacağı toplantı öncesi Gençlik Spor İl Müdürlü-ğü'nde gazetecilerle buluştu. Başkanlık Sistemi'yle ilgili sorular üzerine, konuyla ilgili daha önce açıklama yaptığını belirten Erdoğan, konunun parlamenter sistem içerisinde tartışılmasını istediğini ifade etti.

Türk milletinin her şeyi bilmesini istediğini anlatan Erdoğan, "Bence Demokratik Parlamenter Sistem içerisinde halk tartışmalı. Benim halkım her şeyi bilmeli. Başkanlık Sistemi nedir? Bunu bilmeli. Amerika bunu uyguluyorsa, nedir nasıl bir şeydir? Dünyanın değişik ülkelerinde yarı başkanlık sistemi var. Halk tartışmalı, 'Nedir, ne değildir' diye. Şimdi tabii değişik yaklaşımlar var. Bunlar olabilir. Ama bunun milletin tartışmasından kaçmak, çekinmek bu demokratlığa terstir" diye konuştu.

Gelsin Erzurum'u görsün

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 20 Ocak'ta gittiği Erzurum'da kar yağmamasını hükümetin bereketsizliğine bağlayarak "Bu hükümetin bereketi yok. Olsa Erzurum'a kar yağardı" sözlerini hatırlatan gazetecinin, "Birilerini davet ettiniz. Gelin karı görün diye. Cevap geldi mi" sorusuna ise Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Niye birileri diyorsunuz. Bilmiyorum ben onu. 'Muhalefet partisi genel başkanının özellikle 27'sinde Erzurum'da olmasını isterim' dedim. Gelsin orada o coşkuyu, heyecanı görsün. 'Ne kadar bereketli, ne kadar bereketsiz o gün çok daha iyi anlayacak' dedim. Bekliyoruz akşam 19.00'da burada olursa, bereketlisini de bereketsizini de görecek."

“ Siparişle gelmedik gençleri anlarım ”

Başbakan Erdoğan, Gençlik ve Spor Erzurum İl Müdürlüğü toplantı salonunda Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlik temsilcileriyle bir araya geldi. Evinde, aile içinde gençlerle birlikte olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, AK Parti'de de gençlerle her an diyalog halinde olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, "Başbakanlık'ta yine genç bir ekibim var. Danışman kadrom genç bir ekip. Gençlerle sürekli bir arada oluyorum. Partimde de Türkiye'nin en büyük gençlik teşkilatına sahip olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Siyasetteki hayatım merdivenin en alt basamağından başladı. İlçe gençlik kollarında başladım. Daha sonra il gençlik kolları ve diğerleri. Yukarıdan birileri bizi indirip de buralara gelmedik. Sipariş usulüyle gelmedik. Onun için gençleri anlarım" dedi.

"Hiç kimseyi dışlamak, dışarıda tutmak gibi bir niyetimiz yok ve olamaz" diyen Erdoğan, "Herkesi dinlemeyi, her katılımcının görüş, öneri ve eleştirilerini almayı önemsememize rağmen, zaman boyutunu gözeterek katılımı sınırlı tutmak zorundaydık. Bu toplantı gençlerimizle yaptığımız ne ilk toplantı ne de son toplantı olacak. Ömrümüz vefa ettiği sürece her fırsatta gençlerle, gençlik temsilcileriyle bir araya gelmeye, diyalog kurmaya devam edeceğiz" dedi.

bugün



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,648 µs