En Sıcak Konular

'Kış oyunları tesisleri Türkiye için çok önemli'

27 Ocak 2011 18:29 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na katılmak üzere geldiği Erzurum'da ayağının tozuyla Buz Hokeyi Salonu'na geçerek Kanada- Slovenya karşılaşmasının ilk periyodunu izledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beraberinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Buz Hokeyi Salonu'na geldi. Burada Cumhurbaşkanı Gül'e Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz tarafından üzerinde 'Abdullah Gül' yazılı milli takım forması ile buz hokeyi sopası hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Gül'e karşılaşma boyunca Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Kılavuz, oyun ve kuralları halkında bilgi sundu. Karşılaşmanın ilk periyodonun sona ermesiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül salondan ayrıldı. Cumbaşkanı Gül salondan ayrılmadan önce kış oyunları ve izlediği buz hokeyi karşılaşması hakkında değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de belli başlı kış sporlarının toplum tarafından yapıldığını dile getirerek, "Çok güzel ve harika bir maç oldu. Çok hızlı ve süratli oynanan bir maçtı. Gerçekten önemli olan spor takımlarının ve sporun Türkiye'de gelişmesi önemli. Türkiye kış ülkesi. Birçok üniversite ve salonlar var ve bunların sayısı çoğalıyor. Toplum olarak sadece bir kaç kış sporu yapıyoruz. Yaygınlaştırmak lazım. Bu olimpiyatlar diğer kış oyunlarının yaygınlaşmasına yardımcı olur." dedi.

Üniversite kış oyunları için yapılan tesislerin gurur verici olduğunu da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bu tesisleri görmek gurur verici. Burası gurur verici şekilde yapılmış. Şimdi tahmin ederim bundan sonra dünyanın büyük takımları gelir, burada maç yaparlar, taraftarları da gelir. Bu tesisler Erzurum ve Türkiye'ye endirekt avantajları çok." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,086 µs