En Sıcak Konular

Adem Yavuz Arslan'ın tehdit edilmesine kınama

27 Ocak 2011 16:48 tsi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazetemizin Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ın tehdit edilmesini kınadı.

 Hrant Dink hakkında yazdığı kitap nedeniyle gazeteci Adem Yavuz Arslan'ın tehdit edilmesini kınayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yetkilileri bu tehdidin kaynağını açığa çıkarmaya çağırdı.

 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bugün Gazetesi Ankara temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ın Hrant Dink hakkında yazdığı kitap nedeniyle tehdit edilmesinin basın özgürlüğü açısından büyük bir utanç kaynağı olduğunu belirtti.

Cemiyet Ocak 2007'de öldürülen Dink hakkında "Bir Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonunun Şifreleri" başlıklı bir kitap yazan Arslan'ın mektupla kalaşnikof mermisi ve beyaz renkli bir bere gönderilerek tehdit edilmesinin demokrasi açısından vahim bir durum olduğuna dikkat çekti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin açıklamasında şöyle denildi:

"Hrant Dink evrensel barışı savunup ırkçılığa ve ayrımcılığa korkusuzca karşı çıktığı için öldürüldü. Hrant Dink, cinayetinin arkasındaki azmettirici odaklar ise hala açığa çıkarılamadı. Tıpkı daha önceki gazeteci cinayetlerinde olduğu gibi gerçeğin üstünün, kamuoyu ile paylaşılmadan örtülmesinden ve davanın zaman aşımına uğratılmasından endişe duyuyoruz. Bu konuda kitap yazan meslektaşımız Adem Yavuz Arslan'ın ise cinayetin aydınlığa kavuşturulması için yazdığı bir kitap nedeniyle tehditle baskı altına alınması gazetecilerin ne kadar ağır şartlarda görevlerini yapmaya çalıştığının çok kötü bir örneğidir. Yetkilileri Arslan'ın uğradığı tehdidin kaynağını ortaya çıkarmak için göreve çağırıyoruz. Türkiye'de daha fazla demokrasi isteyen herkesin  halkın doğru ve yansız haber alma hakkı ve basın özgürlüğüne sahip çıkması gerektiğini hatırlatıyoruz."



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,680 µs