En Sıcak Konular

Aksırmanın tıksırmanın müşterisi kim?

27 Ocak 2011 12:47 tsi
Aksırmanın tıksırmanın müşterisi kim? Başbakan bugün 'aksırıncaya, tıksırıncaya..' sözleri için, 'ben de insanım, stresli olduğumuz anlar oluyor' diyerek esneklik gösterdi. Sonra, 'belki bunun da alıcısı vardır’ dedi.. Kim bu sözlerin müşterisi? Ve kaç kişi?..

Başbakan Erdoğan’ın, “aksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlar karışan mı var sözleri”, hem klasik medya hem de sosyal ağlar üzerinden hayli kritik aldı.

Bugün Başbakan, “Ben de insanım. Benim de gerilimli dönemlerim, stresli ve sinirli anlarım oluyor. O da benim o andaki gerilimim ya da doğamda olan bir şey olarak alınsın” diyerek bakışını esnetti, bir anlamda gönül aldı.

Fakat tam bu sözlerin sonuna bir başka cümle ekledi ve dedi ki, “Belki onun da alıcısı vardır.”

Bu cümlenin siyaseten tercümesi, “bu fikri benimseyen, aynı düşüncede olan, bundan hoşlanan ve destekleyen kişiler de bulunabilir” demek.

Haliyle, Başbakan’ın “sattığı” bu cümlenin “alıcısı” da olacaktır. Yani Başbakan’ın son cümlesi zorlandığında, lafın alkol kullananlara değil, alkol kullanmayanlara, bunun kötü bir alışkanlık olduğunu düşünenlere gittiği de şekillendirilebilir!

Aslında bu teşhiste de bir sorun yok. Türkiye’de her görüşten insan var ve fikirlerinizi söylediğinizde bir kesim bundan hoşlanırken bir kesim hoşlanmayabiliyor. Hatta, söylediklerinizin bir kısmını destekleyip bir kısmını reddeden insanlar da bulunabiliyor.

Peki bu cümlenin alıcısı, yani müşterileri AKP içinde kimler ve ne kadarlık bir kesimi temsil ediyorlar. (Aslında soruyu AKP’siz sormak daha doğru da olabilir.)

Türkiye genel olarak muhafazakar bir ülke ve özellikle alkol kullanımı konusunda özel hassasiyetler barındıran kesimleri de çok. AKP içinde bu kesimin daha ağırlıklı olduğu da kolaylıkla varsayılabilir.

Ki sanırız müşteri kitlesinin profili de işte bu noktada şekilleniyor. Ve yine sanırız önemli bir alıcı kitlesi de AKP dükkanının önünde duruyor. 'Aksırma ve tıksırma' biraz onlara hitap ediyor.

Fakat Türkiye'de hiçbir muhafazakar mülahazaya dayanmadan alkol kullanmayan, sağlığına dokunacağınden kaygılanan veya ayda yılda bir arkadaş zorlaması ile tadını da beğenmeyerek içen insanlar da var.

Zaten "stres" lafı da buraya gidiyor olsa gerek.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,004 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,948 µs