En Sıcak Konular

Kiler Hisseleri Borsa'da

27 Ocak 2011 11:53 tsi
Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz edilen payları İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı.

Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz edilen payları İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı.

Kiler Alışveriş hisseleri, seansın ilk dakikalarından itibaren 6,72 liraya çıkarak tavan fiyata çıktı. İMKB'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan "yeni açılan pazar" duyurusunda, Kiler'in işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarının 10 bin adet olarak uygulanacağı belirtilerek, şirket sermayesi 134 milyon 620 bin lira, halka açıklık oranı yüzde 15, baz fiyat 6,10 lira, fiyat marjı 5,48-6,72 lira aralığı olarak gösterildi.

İMKB Yönetim Kurulu daha önce yaptığı toplantıda, Kiler Alış veriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 20-21 Ocak 2011 tarihlerinde halka arz edilen 20 milyon 193 bin lira nominal değerli B grubu hamiline paylarının, 1 lira nominal değerli beher pay için halka arz fiyatı olan 6,10 lira baz fiyat ve "KILER.Y" kodu ile bugünden itibaren Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlamasına karar verildiğini duyurmuştu.

Şirketin halka arz izahnamesinde de belirtildiği üzere, şirket paylarının halka arzında satış işlemlerinin 2011 yılında gerçekleştirildiği, halka arzda mevcut ortak satışının da bulunduğu hususları dikkate alınarak, halka arzdan pay alan yatırımcılar arasında eşitliğin sağlanması için, ortaklarca sat ılan mevcut paylar 2010 yılı kar payı kuponları olmaksızın kaydileştirilmiş olup, halka arzdan pay alan yatırımcıların 2010 yılı temettü hakkı olmayacak.
Şirket paylarının halka arzına katılarak şirkete ortak olan tüm yatırımcılar ilk kez 2011 yılı karından temettü hakkı elde edecek. Bu kapsamda, şirketin 'Yeni' payları işlem görürken ayrıca 'Eski' sırası açılmayacak. 2010 yılına ilişkin Genel Kurulda temettü dağıtılmamasına karar verildikten veya 2010 yılı temettü dağıtımına başlandıktan sonra tüm paylar 'Eski' olarak işlem görecek.

AA
 
 

 



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,015 µs